Ekmeğin Sesi

Ekmeğin kilogram fiyatına 5 TL zam!..

Gündem

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası Başkanı Zafer Kurnaz, zamların dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek, bir kilogram ekmeğin fiyatının 35 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Kurnaz ayrıca 100 gram simidin 7,5 TL olan mevcut fiyatının 10 TL'ye çıkarılması için onay beklediklerini açıkladı.

Uşak'ta, 7,5 TL'ye satılan 250 gram ekmek, bir önceki zammın ardından 230 grama düşürülerek 8 TL'den satışa sunuldu. İşte detaylar.

SEÇİMLERDEN SONRA ZAM...

14 Mayıs seçimlerinden sonra Uşak’ta 5 TL'ye satılan 230 gram ekmeğe %50 zam yapıldı ve 250 gram ekmek 7,5 TL'ye satılmaya başlandı.

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamuller Odası Başkanı Zafer Kurnaz yaptığı açıklamada "Üzülerek belirtmek isteriz ki ekonominin her alanında korkunç zamlar yaşanmaktadır. Her şeyden önce fırıncılarımızın ve unlu mamul imalatçılarımızın kullandığı malzemeler dayanılmaz bir oranda artmıştır. Normal ekmeklik un 50 kilogramlık çuvallarda 550 TL yerine 640 lira oldu. Sarı un çuvalı 680 TL oldu. Motorin 40,51 TL/LT, benzin ise 35,96 TL/LT'den satılıyor. Artan maliyetler ışığında ekmeğin kilogram fiyatına 5 TL zam yaptık" dedi.

SİMİT ZAMMI DA YOLDA

Uşak'ta ekmeğin yanı sıra simit ve poğaça da bir fiyat artışı yaşanacak. Özellikle poğaça ve simit fiyatlarının 10 liraya çıkarılması için komisyona teklif sunulduğu bilgisi alındı. Ekmeğin gramajının artmasının yanı sıra simide de zam yapılacağı Uşak halkına duyuruldu. 

Kaynak: Uşak Olay

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.