Ekmeğin Sesi

"Ekmek üzerinden bedava siyaset yapmayın!"

Gündem

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen meclis toplantısında, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Başkan Semizoğlu, Devlet Planlama Teşkilatı’nın önemine dikkat çekerken, “Bu ekmek ve simit üstünden bedava siyasetleri kimse yapmasın” ifadelerini kullandı.

ÇTSO Temmuz ayı meclis toplantısında, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Bildiğiniz gibi eskiden Devlet Planlama Teşkilatı vardı. Türkiye’nin hangi bölgesine ne yatırım yapılacaksa DPT’den onay alınması gerekiyordu. DPT de hangi bölgeye ne yapılması lazım bunu planlardı. Sonrasında kapatıldı. Çok değerli isimler sayabiliriz bu kurumdan. Kimse kafasına göre iş yapamazdı. Sonra Kalkınma Bakanlığı kuruldu. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi var. Başkanı genç bir arkadaşımız Burak Dağlıoğlu, kendisi sağolsun iki yıl önce bizi ziyaret etmişti. Kendisine ‘Türkiye’de bir iş insanının yatırım yapması için tek sebep söyleyebilir misiniz?’ diye sordum. Nedenini de açıkladım; ‘Karakola gidiyoruz şüpheliyiz, Adliyede suçluyuz, maliyede hırsızız ama hepsini geçin şu anda yatırım kredisine ulaşabilen var mı? Nasıl yatırım yapılacak? Dolayısıyla bir an evvel finansmana erişimin uzun vadeli ve gerçekten iş yapanlara daha ucuz sağlanması gerekiyor ki bu kriterlere uyabilelim.

Bunların bilinmesi lazım”

Bakın size bir örnek vereyim; Ekmekle ilgili bir komisyon kuruldu. Basın simit ve ekmek fiyatlarını yazdı. Devlet ekmeğe zam vermem dedi. Bakıldığında ekmeğin maliyeti üzerindeki unun etkisi %30 civarındadır. Devlet de TMO vasıtasıyla un fabrikalarını süspanse ediyor. Fabrikalar da fırıncıya ucuz, piyasa değerinin altında un veriyor. Ekmek, en temel besini Türk Halkının. Un fiyatı 550 liralara çıktı. İşçilik zaten arttı, enerji fiyatları da öyle. Dün bir ilçemizde ekmek komisyonu kuruldu. Tarım ve Ticaret İl Müdürlüğü memurları ret oyu verdi. Siz bu sene yüzde 85 zam aldınız ama üretici ve fırıncıya gelince neden ret verdiniz? Bu ekmek ve simit üstünden bedava siyasetleri kimse yapmasın. Bunların bilinmesi lazım.

Bu Ülke hepimizin”

Bildiğiniz gibi; bu hafta başı itibariyle KDV oranları da arttı. Bu bir sefere mahsus ise yapılsın bu Ülke hepimizin. Bir aile örneğinden bakarsak; babanın çocuğa durum sıkışık olduğundan harçlığından kısıtlama yapacağını söylemesi ama kendisinden hiç kısıtlama yapmaması gibi. Hepimiz sıkacaksak sıkalım ama öncelikle devlet yapmalı. Biz alyansını satıp Ülke kurtaran bir Halkın evlatlarıyız. Bunları hepimiz biliyoruz elbette ama ben tekrar konuşmak istedim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.