Ekmeğin Sesi

Ekmek üzerinden siyaset yapmayı bırakın!

Gündem

Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, fakirlik edebiyatı yaparak, artan maliyetler nedeniyle zor günler yaşayan mahalle fırıncısını görmez gelip, büfe sayısını 500'den 850'ye çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

Fırının hemen yanındaki bakkaldan içki satan tekel bayisine, yayaların geçişini kapatan kaldırımın üzerine gelişigüzel konumlandırılmış büfeye kadar bir çok haksızlıklarda bulunan İstanbul Halk Ekmek A.Ş., tepkilere kulak tıkayarak ekmek üzerinden siyasetine devam ediyor. Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, zor günler yaşan fırıncı esnafına verdiği zararı görmezden gelerek, 500 olan büfe sayısını 850'e çıkarmayı hedeflerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Namal, katıldığı bir televizyon programında ekmeği siyaset malzemesi haline getirmesine tepki yağdı. Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan yoğun kalabalığı marifetmiş gibi göstererek, "Bu kalabalıklar toplumun fakirleştiğini gösterir" demiş ve artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler yaşayan mahalle fırıncısını görmezden gelerek, "Halk ekmek büfelerini kurmamız gereken en az 800-850 adet mahallemiz var. 350 mahallede yaklaşık 500 büfemiz var. Bu mahallelere Halk Ekmek'i ulaştırmak istiyoruz. Günlük normal ekmeğimizi 1 milyon 250 bine çıkardık" diye konuştu.

MAHALLE FIRINCISIYLA REKABETE GİRDİ

Ekmeğin Sesi TV'nin gündeme getirerek mahalle fırıncısının hemen yanındaki bakkala verdiği bayilikle esnafa zarar veren, 18 yaş altı bir çok çocuğunun her gün alışveriş yaptığı ve Tekel ürünlerinin yer aldığı içki satılan mekanlara bayilik vermesiyle büyük tepki alan Halk Ekmek A.Ş, şimdi de ekmeği siyaset malzemesi haline getirerek, halkın fakirleştiğini bahane edip büfe sayısını 500'lerden 850'ye çıkarmaya çalışıyor.

FIRINCI ÜZERİNDEKİ BASKI ARTIYOR

Yaklaşık 1 yıldır un fiyatlarına gelen fahiş zamlar ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle zor günler yaşayan mahalle fırıncıları, diğer yandan da baskın yapar gibi polis eşliğinde denetim yapılmasıyla boğuşuyor... Denetimlerde fiyat ve gramajlar bahane edilerek bir çok fırına ceza niteliğinde tutanaklar hazırlanıyor. Un fiyatlarına %60'a varan oranlarla zam yapan un kartellerine dokunulmamasına tepki gösteren esnaf ise, neredeyse tüm bakkal ve marketlerde bulunan Halk Ekmek'in çeşitli siyasi nedenlerle büfe sayısını artırmasının kendilerini bitireceğini savunuyorlar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.