Ekmeğin Sesi

Ekmek yasaktan önceki fiyatıyla satıldı

Gündem

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ekmeğin Sesi’nin sorularını cevapladı.

Cuma akşamı ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı sorularımızı cevapladı. Yasak boyunca ekmek üretimini ve dağıtımını ayrıca ekmeğin 5 liraya satıldığı iddiasını konuştuğumuz Balcı halka mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Sokağa çıkma yasağının ardından halk fırınlara hücum etmişti. Ekmek üretiminde herhangi bir sorun yaşanmadığına dikkat çeken Balcı;

“31 ilimizde herhangi bir sıkıntı yok. İllerimizde bu şartlar altında bile ekmek mevcut. Ekmeğe ulaşamayan vatandaşımız olmadı. Yarın aynı uygulama devam edecek ve vatandaşımız ekmek sıkıntısı yaşamayacak.”

Fırıncılar sokağa çıkma yasağının ardından arabaları ile mahalle aralarına kadar girerek tüm vatandaşlara ekmekleri ulaştırdı. Fırıncıların yasak süresi boyunca elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini belirten Halil İbrahim Balcı;

“Sokağa çıkma yasağı yasağı boyunca vatandaşlar evine yakın fırınlardan ekmeğini alabildi. Bunu suistimal eden insanlara müsaade edilmedi. Ekmeğin insanlara ulaşmasında esnafımız halkımıza destek oldu. Bütün fırın araçları durmadan ekmek taşıdı.”

Sokağa çıkma yasağının belirli aralıklarla bir süre devam edeceği konuşuluyordu. Pazartesi günü normal hayata dönüleceğini açıklayan Balcı;

“Ani bir durum yaşadık. Bu süreç bizim için çok problem olmadı. Zaten fırıncılar olarak tedbirimizi almıştık. Önemli olan ham madde teymini. Hammadde de sıkıntı olmadığı sürece üretimde bir sıkıntı olmaz.”

Yasakla birlikte sosyal medyada ekmek fiyatının 5 lira olduğu haberi yayıldı. Sosyal medyadaki paylaşımların gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken TFF Başkanı Balcı;

“İstanbul’da bir işletmede ekmek 5 liraya satılıyor diye paylaşım yapmışlar. Bizzat araştırdım. 600 gram tam buğday ekmeği 5 liradan satılmış. O ekmeğin fiyatı zaten 5 lira. O paylaşım doğru değil, gerçeği yansıtmıyor. Tüm illerde ekmek fiyatı Cuma günü kaç lira ise o fiyattan satılmıştır.”

Koronavirüs döneminde fırıncıların hijyen kurallarına daha da dikkat ettiğini belirten Balcı, halka ve fırıncılara mesajlar verdi.

“Vatandaşlarımızın hassas ve dikkatli olması lazım. Fırıncılarımızı sürekli uyarıyoruz. Fırıncılarımızı hijyene dikkat ediyor. Bu süreçte hassasiyetleri daha da arttı. Vatandaşlarımız sosyal mesafiye dikkat ediyordu. Dün akşam panik haliyle sosyal mesafeyi kaldırdılar. Aynı hassasiyete vatandaşımız göstermeye devam edecek. Çünkü toplum bu duruma alışmıştı.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.