Ekmeğin Sesi

Ekmek, yeni tarifeden satılmaya başlandı

Gündem

Sakarya Fırıncılar Odası’ndan daha önce yapılan ekmek fiyatları ile ilgili açıklamanın ardından yeni tarifeden satışlara hafta sonu başlandı.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ekmekte fiyat güncellemesi haberlerinden biri de geçtiğimiz günlerde Sakarya Fırıncılar Odası’ndan gelmişti. Yapılan açıklamada, 11 Eylül Cumartesi gününden itibaren 220 gramı 2 TL’den satılan ekmeğin, 200 gramının 2 TL’den satışa sunulacağı belirtilmişti. Açıklamanın ardından yeni tarife hafta sonundan itibaren uygulamaya başlandı.

UN FİYATLARI

Ekmekteki fiyat ayarlamasına gerekçe olarak fırıncılar maliyetlerdeki artışları gösteriyor. Açıklamada, “Bilindiği üzere son dönemde un fiyatlarında hissedilir bir fiyat artışı yaşanmış ve 140 TL’den aldığımız bir çuval unun fiyatı bugünlerde 190 TL bandına kadar yükselmiştir. Ayrıca elektrik, su, doğalgaz, yakıt ve diğer girdilerde üst üste gelen fiyat artışları fırıncı esnafımızı bu salgın döneminde oldukça zor duruma düşürmüştür. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatandaşın yanında yer alan Fırıncı esnafımızın hayatını devam ettirmesi gerekiyor. Tüm imkanlar zorlanarak fırıncı esnafımız ve tüketicilerimiz için yeni bir düzenleme kaçınılmaz olmuştur. Yapılan düzenleme ile yüzde 9 oranında bir fiyat artışına gidilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda daha önce 220 gramı 2 TL’den satılan ekmeğin fiyatı (11 Eylül Cumartesi) gününden itibaren 200 gramı yine 2 TL’den satışa sunulacaktır" denmişti. (haberfocus)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.