Ekmeğin Sesi

"Ekmek zammını beklemeye aldık"

Gündem

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, artan girdi maliyetleri ile birlikte fırıncı esnafının istediği zam talebini şimdilik beklemeye aldıklarını söyledi... Türkiye genelinde şu anda hiçbir ilin ekmek konusunda zamma gitmediğini hatırlatan Cingöz, " Bazı yerlerde 7 lira olduğunu görüyorum ve duyuyorum. Bir görelim, 7 mi olur, 7.5 mu olur? Ona göre biz de vereceğiz tabii ki. Ama şu an uygun görmedik, beklemeye aldık" dedi...

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, Türkiye genelindeki fiyatların oturmasını bekledikleri için talebi beklemeye aldıklarını belirtti. Cingöz, "Esnafın zam talebini değerlendirdik ve beklemeye aldık. Şöyle bir Türkiye genelinde fiyatlar oluşsun bakalım. Nereye oturacak bu fiyatlar? Onu bir görelim. Şimdi ilk olarak biz vermiş olmayalım zammı. Henüz daha benim araştırmalarıma göre fiyatı onaylanmış olan il yok. Talep eden var ama onaylanmış il yok. Bir onaylansın görelim bakalım 7 mi olur? 7.5 mu olur bilemem ben onu. Çünkü normal şekilde bizim buradakilerin talebi 7.5 lira. Bazı yerlerde 7 lira olduğunu görüyorum ve duyuyorum. Bir görelim, 7 mi olur, 7.5 mu olur? Ona göre biz de vereceğiz tabii ki. Ama şu an uygun görmedik, beklemeye aldık" dedi. 

'PİYASADA HALEN GEÇEN YILIN BUĞDAY FİYATLARI VAR'

Piyasada hali hazırda geçen yılın fiyatından alınan buğdayların kullanıldığını da hatırlatan Cingöz, "Talebin çok haksız olduğunu söyleyemeyiz. Neden söyleyemeyiz? 340 lira olan unun çuvalı 570 liraya çıktı. Ama şimdi yeni buğdaya da taban fiyat verildi. Ama şu an eski buğdayın piyasadaki satış değeri geçen senenin herhalde yüzde otuz gibi altında. Geçen seneki fiyatı 7.5 liraydı. 6500 lira fiyattı, 1 lira da destekleme vardı. 7.5 liraydı. Şu anki en yüksek fiyat 6 lira bandında gidiyor. Ha bunun altına giden de var ama satıldığı zaman vatandaş verir mi vermez mi ben onu bilmem, vermeyebilir. 4 liraya buğday mı olur arkadaş? Olmaz. Şu an yani fırıncıları bir miktar eski buğdaydan yapılan un taşır. Onun için zaten biraz bekleyelim dedim. Yoksa piyasada ucuz buğday olmasa buğday 8 lira veya 9 lira olsa hemen verelim diyeceğim ben de. Ama şu an değirmencilerin aldığı fiyat o para" diye konuştu. 

Kaynak: Hudut Gazetesi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.