Ekmeğin Sesi

Erdoğan Çetin: İFO olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, "Meslektaşlarımızın haklarını korumak ve yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek adına girişimlerde bulunmaktan çekinmedik" dedi.

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkan Erdoğan Çetin, esnafın yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları, üretim maliyetlerinden personel sorununa kadar madde madde ilgili ve yetkili bütün kurumlara konuyu yazılı olarak ilettiklerini söyledi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HER TÜRLÜ YOLA BAŞVURUYORUZ"

Bakanlık düzeyindeki görüşmelerde konuyu bizzat ilettiklerini belirten İFO Başkanı Erdoğan Çetin, "Her gün ekmek üreten, sofraları bereketlendiren biz fırıncılar, bu kutsal mesleği yerine getirirken karşılaştığımız mali zorlukları yetkililere anlatmak ve çözüm yolları bulmak adına her türlü girişimde bulunduk ve bulunuyoruz. İstanbul Fırıncılar Odası olarak, ekmek üretim maliyetlerini titizlikle inceleyerek, tüm safhalarını kalem kalem belirleyip kurumlara sunduk. Bu raporlarımızda, ham madde temini, enerji giderleri, personel maliyetleri ve diğer tüm unsurları detaylı bir şekilde ele alarak, sektörümüzün içinde bulunduğu zorlu durumu ortaya koyduk" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZDAN ALDIĞIMIZ SONUÇ SINIRLANDIRILDI"

"Sadece yazılı olarak değil, aynı zamanda bir fırıncı olarak yaşadığımız sıkıntıları, defalarca yetkili kurumlara bizzat sözlü olarak da ilettik" diyen Başkan Çetin, şöyle devam etti:

"Fırıncı esnafımızın içinde bulunduğu açmazı dile getirirken, bu sorunların çözümü için çaba sarf etmekten bir an olsun geri durmadık. Oda başkanlığı sıfatımın yanında, ben de bir fırıncı olarak aynı zorlukları ve sıkıntıları yaşamaktayım. Bu sebeple, meslektaşlarımızın haklarını korumak ve yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek adına girişimlerde bulunmaktan çekinmedik. Ancak, şu bir gerçektir ki, mevcut sosyo ekonomik ortamda ekmek ile ilgili üst düzey hassasiyet ve yetkili kurumların bu konuda göstermiş olduğu tutum çalışmalarımızdan aldığımız sonucu sınırlandırdı. Öncelikle bir fırıncı sonrasında ise Meslek Odası Başkanı olarak, İstanbul fırıncı esnafımızın yaşadığımız sorunları an be an bilmekteyiz ve bertaraf edilmesi için elimizden gelen bütün çabayı gösterdiğimizi, samimiyetle ifade ediyorum. Buna canı gönülden inanmanızı temenni ediyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.