Ekmeğin Sesi

Erdoğan Çetin, projelerini anlattı

Gündem

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, Mart ayı içerisinde yapılacak oda seçimlerine yeniden aday olarak giriyor. Çetin, seçildiği takdirde yapacağı projelerini fırıncılarla biraraya geldiği toplantıda anlattı.

Fırıncılık sektörüne dair güncel gelişmeler, öneri ve görüşlerin ele alındığı İstişare Toplantısı düzenleyen İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, Mart ayındaki seçimde yeniden başkan seçildiği takdirde yapacak olduğu projelerini anlattı.

Çetin, "İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanlığı’na seçildiğimiz günden bu yana, fırıncı esnafımıza katkı sağlamaya gayret ettik. Tabi ki, iyi yaptığımız işler var. Ama eksik kaldığımız, zaman olarak yetiştiremediğimiz işler de var. 2022-2026 döneminde de, bu eksik kalan işleri yapmak istiyoruz" dedi. "2018 yılında Oda’yı devraldık. Devraldığımızda ekonomik olarak sıkıntılı durumdaydı. Kısa, orda ve uzun vadede planlarımız vardı" diyen Çetin,."Bu planlarımızın büyük bir bölümünü hayata geçirdik. Uzun vadede olan planlarımızı ise maalesef yetiştiremedik. 2002-2026 döneminde seçilirsek kalan işlerimizi de tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan Çetin, şöyle devam etti, "Bizim yola çıktığımız arkadaşlarımızla devam ettiğimi her daim söyledim. Bundan sonra da aynı fikirdeyim. Yola çıktığımız arkadaşlarımızı, hiçbir zaman değişmedik. Mevcut yönetimimizle beraber olan ve yolda ayrıldığımız arkadaşlarımız oldu. Sebepleri, kesinlikle ben ve yönetim kurulum değil, kendi yapmış oldukları hatalar veya kendi tercihleridir. Prensipte, hiç kimseyi yolda bırakmadık. Yolda da bırakmayacağız. Bizimle birlikte 6 tane aday var. Kendilerine başarılar diliyorum. Hepsi, kendince kıymetli meslektaşlarım. Ayrıştırıcı olmadık, olmayacağız da. Sonuçta bu bir seçim… Bu seçimden, iyi, doğru, düzgün olan kazansın. Biz, hiçbir şekilde ‘bel altı’ yapmadık ve yapmayacağız. Bizlerle ilgili söylenenler var. Olsun, söylesinler. Kesinlikle ötekileştirmeyeceğim. Hepsi bizim meslektaşımızdır; bize oy veren de, vermeyen de. Seçime kadar belki tatlı bir rekabet olabilir. Seçimden sonra, 81 tane vilayetimiz var. Bunlardaki fırıncı bizim dostumuzdur.Sizlerden destek ve katkı bekliyoruz. Güçlü olduğumuzu biliyoruz, çalıştığımızı iddia ediyoruz. Teveccüh üyelerimizindir. Sandıktan çıkmamızı istiyorlarsa, sandığı gelip oy kullanmalarını rica ediyorum."

ERDOĞAN ÇETİN'İN SEÇİM BEYANNAMESİ:

Yeni Ruhsatsız Fırın Açılmasının Önlenmesi: İstanbul’da yeni açılacak fırınların, 9207 Sayılı İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak açılması sağlanacaktır. Yeni açılacak fırınların ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olması tarafımızca takip edilecektir. İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası tarafından, İstanbul’da ruhsatsız fırın açılmaması için gereken özen gösterilecektir. Üyelerimizden ruhsatsız fırın açılması ile ilgili gelen yazılı bildirimleri İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası olarak; gerek oda avukatları gerekte ilçe temsilcileri ile birlikte yetkili makamlara bildirilecektir. Yapılan bildirimlerinden sonra çözüme ulaşana dek sürecin takipçisi olunacaktır.

İşletme Kayıt Belgesi Olan Fırınların Ruhsatlandırılması: 31 Aralık 2016 tarihine kadar, fırın işletmeleri ruhsatı olmamasına rağmen işletme kayıt belgesi alabilmekteydi. 2017 yılı ve sonrasında işletme kayıt belgesi verilmemektedir. Bu durum 2017 yılı ve sonrasında ruhsatsız fırın sayısını arttırdı. Ruhsatsız fırın sayısının çoğalması; ruhsatsız fırınların kapatılmasını güçleştirmektedir. İstanbul’da ruhsatsız fırın sayısını azaltmak amacıyla, İşletme Kayıt Belgesi olan fırınların ruhsatlandırılması için çalışmalar yapılmakta olup, çözüme kavuşturulacaktır.

Ruhsatsız ve Yeni Açılmış Fırınların Bir Defaya Mahsus Ruhsatlandırılması: 2017 yılından sonra açılmış, ruhsatı ve işletme belgesi olmayan fırınların bir defaya mahsus ruhsatlandırılması için çalışmalar yapılmakta olup, çözüme ulaştırılacaktır. Ruhsatlandırma işleminde, fırınların hijyen koşulları, temiz ve kaliteli ürün çıkartması, genel şartlara uygunluk sağlanması kesinlikle dikkate alınacaktır. Hedefimize ulaştığımız takdirde yeni bir düzen oluşturulmuş olup, yeni açılacak ruhsatsız fırınların önüne geçilmesi ve kontrol edilmesi kolaylaşacaktır.

Ruhsat Devrinin Gerçekleştirilmesinin Sağlanması: Ruhsat devirlerinin olmaması fırıncı esnafının temel sorunları arasındadır. Ruhsatlı bir fırın satıldığında, ruhsat hakkı iptal olmakta ve beraberinde ruhsatsız fırın sayısını arttırmaktadır. Nasıl ki, bir taksi, minibüs satıldığında plakası da devam ediyorsa, fırın işletmesi satıldığında da ruhsatı da devredilebilmelidir. Eğer, ruhsatsız fırınların çoğalmaması hedefleniyorsa, ruhsat devirleri de olmalıdır.

Kentsel Dönüşüme Giren Ruhsatlı Fırınların, Binaların Yıkılması ve Yeniden Yapılması Sonucu Ruhsat Haklarının Kaybolmamasının Sağlanması: İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları, deprem bölgesi olması nedeniyle binaların yıkılarak, tekrar yapılması ve buna benzer nedenlerle birçok fırının yıkımı gerçekleşmiştir. Bahse geçen ruhsatlı fırınların binalarının yıkılması ve yeniden yapılması sonucu ruhsat hakları iptal olmaktadır. İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası olarak, kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan ruhsatlı fırın binaların tekrar yapılmasında ruhsat haklarının iptal olmaması sağlanmalıdır.

İlçe Temsilcisi Olmayan İlçelerde Yeni Temsilciliklerin Kurulması: İstanbul’da temsilcisi olmayan ilçelerde, ilçedeki fırıncıların görüşleri ve ortak kararlar çerçevesinde ilçe temsilcileri seçilecektir. İlçe temsilcilerimiz; İlçede faaliyet istikrarının sağlanması, Haksız rekabetin önlenmesi, zincir marketlerle iletişimin sağlanması, üyelerin bölgesel sorunlarının İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası’na aktarılması, birlik ve beraberliğin sağlanmasında, üyelerimize hizmet edeceklerdir.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Kadın Kollarının kurulması: İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası olarak bir ilke imza atarak odamızda Kadın Kolları Birimi kurulacaktır. Mesleğimizin büyük bir parçası olan kadınlarımızın, sektörel çalışmalarımızda yer alması, kadın üyelerimizin sayısının artırılması ve desteklenmesi sağlanacaktır.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Üyelerinin, İhtiyaç Sahibi, Üniversitede Okuyan Öğrencilerine Burs Desteği Verilmesi: İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası’na üye olup üniversitede çocuğu olan kişiler tespit edilerek, ihtiyaç sahibi üyelerimizin çocuklarına aylık burs desteği verilecektir.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Bünyesinde Satın Alma Birimi Oluşturulması: İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası bünyesinde üyelerimize hizmet etmek adına satın alma birimi oluşturulacaktır. İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası’nın anlaşma yaptığı tedarikçilerden, oda üyelerinin uygun iyatlı hammadde alması sağlanacaktır. Bir üyenin şahsi satın aldığı hammadde ile siz değerli üyelerimizin çoğunluğuyla, belirlenen tedarikçilerden hammadde alınması arasında göz ardı edilemeyecek bir fark oluşacaktır. Birlik ve beraberliği sağlarsak gücümüz artacak zararımız azalacaktır.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Üyelerine Ücretsiz Hukuki Danışmanlık Desteği Verilmesi: İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası üyelerine, ihtiyaç halinde hukuki danışmanlık hizmeti verilecektir. Mesleki davalar, sektörel sorunlar, karşılaşılan mesleki cezalar vb. konularda gerekli destek sağlanacaktır.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Bünyesinde Toplantı Salonu ve Stüdyo Yapılması: İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası bünyesinde toplantı salonu ve stüdyo yapılacaktır. Bu stüdyoda belirli günlerde, esnafımız ile birlikte fırıncılık sektörünün sorunlarını anlatır videolar çekilerek fırıncının sesi olunacaktır. Öte yandan, toplantı salonunda meslektaşlarımızla istişare toplantıları, sektörel firmaların sunumları vb. etkinlikler sürekli hale getirilecektir.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Üyelerine İndirimli Akaryakıt Kullanımı Sağlanması: İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası’nın Anlaşma yaptığı akaryakıt firmaları ile belirlenen iskonto oranlarından oda üyelerinin faydalanması sağlanacaktır.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Üyelerine İndirimli GSM Operatör Tarifeleri Sunulması: İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası’nın anlaşma yaptığı GSM operatörlerinden, oda üyelerine indirimli esnaf tarifeleri sunulacaktır.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Üyelerine İndirimli Elektrik Kullanımı Sağlanması: Sektörümüzün önemli girdileri arasında yer alan elektrik kullanımı konusunda, İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası’ndan alınacak belgelerle üyelerimize indirimli elektrik kullanımı sağlanacaktır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.