Ekmeğin Sesi

Erzurum ve Yozgat'ta fırıncılar ekmek üretimini durdurdu!

Gündem

Erzurumlu fırıncılar un ve diğer giderlere gelen zamlar nedeniyle yükselen ekmek fiyatlarına tepki olarak ekmek üretimini durdurdu. Fırın önlerinde ekmek kuyrukları oluştu. Öte yandan Yozgat Şefaatli’de 7 fırın “girdi maliyetlerinin altında kaldıkları” gerekçesiyle kapanma kararı aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Erzurum Ticaret Borsası Fırıncılar Meslek Komitesi Aykut Koç “Ülkemizde ve dünyada yaşanan tedarik sıkıntısı ve artan maliyetler yüzünden fiyat tarifesi almak için başvuru yaptık, şehrimizdeki ekmek fiyat belirleme komisyonuna katılması gereken devlet yetkilileri komisyona katılmayarak bizleri oyalıyorlar. Biz de fırıncı esnafımızla toplantı yaparak 18.11.2021 perşembe günü Erzurum’da ekmek kısıtlama uygulaması yapmayı kararlaştırdık.” dedi. Fırınların önünde ekmek kuyrukları oluştu. Fırıncılar odasının almış olduğu karar doğrultusunda Bugün Erzurum merkez genelinde fırınlar öğle saati itibariyle ekmek üretimi yapılamayacaktır” ifadelerine yer verildi.

“7 TANE FIRIN KAPANMA KARARI ALDIK”

Yozgat Şefaatli’de 7 fırın “girdi maliyetlerinin altında kaldıkları” gerekçesiyle kapanma kararı aldı. “Fırıncılar Uncular ve İşçiler Dünyası” Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Biz Yozgat Şefaatli fırıncıları olarak girdi maliyeti altında ezildiğimizden dolayı yedi tane fırın olarak komple kapanma kararı almış bulunmaktayız” ifadeleri kullandıldı.

(Bölge Haber Ajansı)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.