Ekmeğin Sesi

Esenler'deki fırıncı kavgası tatlıya bağlandı

Gündem

Esenler Fırıncılar Derneği Başkanı Mustafa Çiçek yaşanan olayı Ekmeğin Sesi’ne anlattı.

İstanbul Esenler’de, sokağa çıkma yasağının ikinci gününde fırıncılar arasında kavga çıkmıştı. Nine Hatun mahallesinde, araçla ekmek dağıtan fırıncı ile mahalle fırıncısı arasında çıkan kavga sonrası taraflar bir birlerinden şikayetçi olmuştu. Sosyal mesafeyi ihlal eden 10 kişi 3 bin 180’er lira para cezasına çarptırılmıştı.

Olay tatlıya bağlandı

Esenler Fırıncılar Derneği Başkanı Mustafa Çiçek yaşanan olayı Ekmeğin Sesi’ne anlattı.

“Fırınlar sokaklarda ekmek satacak diye genelge yayınlandı. Fırıncı sokağa çıkınca, fırın tezgahlarına yakın yerlerde ekmek satılmaya başlandı. Sonucunda bu olay yaşandı.”

Yaşanan kavga sonrası Esenler Fırıncılar Derneği Başkanının araya girmesiyle İki fırıncı barıştı. Ancak Çiçek bu tip olayların tekrar yaşanabileceğine işaret etti.

“Bir daha Kavga olmaması için belediyelerin düzenleme yapması şart”

Esenler Fırıncılar Derneği Başkanı Mustafa Çiçek;

“Eğer hafta sonları sokağa çıkma yasakları devam edecekse böyle kargaşalar olacak burada. Belediyelerin mahalledeki fırınları sokaklara bölmesi gerekiyor. Diyelim ki bir mahallede 20 sokak varsa o mahalledeki fırınlara eşit olarak bölünmesi lazım. O bölünen sokak haricinde ekmek satmaması lazım. Yoksa hep kargaşa olacak. İstanbul genelinde çok sıkıntılar yaşayacağız.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.