Ekmeğin Sesi

Esnaf Odası, ekmek zammını yüksek buldu

Gündem

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'ya bağlı üye fırıncıların talep ettiği zam meclis'te görüşülerek onaylandı. Ancak, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, belirlenen fiyatın yüksek olduğunu açıkladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Mart ayı Meclis ve Genişletilmiş Meslek Komite Toplantısı, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, Meclis Başkanı Emre Alp, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ile 16 farklı meslek grubu ve meslek gruplarında bulunan meslek komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.Toplantıda, odaya bağlı ekmek fırınları için 210 gram ekmeğin, 10 liradan satışa sunulması kararı alındı. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye genelindekine bakarak Edirne'de de bir fiyat belirlemeyi düşündüklerini belirten Cingöz, kentteki ekmek fiyatlarının Türkiye genelindekinin üstünde olmaması gerektiğine dikkat çekti.

 Esnaf odası olarak henüz bir zam kararı almadıklarını söyleyen Cingöz, önümüzdeki günlerde zam taleplerini değerlendirmeye alacaklarını ve bir karar vereceklerini ifade etti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı fırınlarda (ETSO) 7,5 liradan satılan 210 gram ekmeğin Nisan ayının ilk haftasından itibaren 10 liradan satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: Edirnehaber (Burcu Temel)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.