Ekmeğin Sesi

Esnaf Odası'ndan büyük zam sinyali!..

Gündem

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir artan maliyetler nedeni ile simidin fiyatının en az 8 lira olması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’de tüketici enflasyonu yıllık bazda yükselişini 16. aya taşıyarak son 24 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Artan fiyatlar nedeni ile asgari ücret ile geçinen vatandaş için problem olmaya devam ediyor. Eskiden işe giderken karnını doyurmak için vatandaşın aldığı simitin fiyatı ekmeği bile geride bırakmaya hazırlanıyor.

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, artan maliyetler sonrası simit fiyatlarına yeni zammın yolda olduğunu dile getirdi.

Gerçek Gündem'e konuşan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artması bizim maliyetlerimizi her geçen gün katlıyor. Simidin 5 liraya satılması maliyeti dahi kurtarmıyor. Mevcut durumda simidin maliyeti 5 lira. Simidin, açmanın ve poğaçanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL'ye satılması lazım. Böreğin ise kilogram fiyatının 150 TL olması gerek" dedi.

Öte yandan Rusya'nın tahıl koridoruna kapatmasına ilişkin bakanlıktan bir bilgi geçilmediğini belirten Özdemir, "Eğer bu koridorun kapatılmasını düşünürsek önümüzdeki günlerde zam gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.

SAMSUN'DA SİMİT 4 TL'YE ÇIKTI

Samsun Fırıncılar Odası, artan maliyetleri gerekçe göstererek simitte fiyat atrımına gidilmesi talep etti. Esnaf Odaları Birliği, Oda'dan gelen zam talebini onaylayarak 60 gram simidin fiyatını 3 liradan 4 liraya çıkarttı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.