Ekmeğin Sesi

Fırın işçileri de esnaf da insanca yaşam istiyor

Gündem

“Fırın esnafının halk ile karşı karşıya gelmemesi için, fırın işçilerinin de insanca koşullarda çalışıp, insanca yaşayabileceği ücreti alabilmesi için başta un olmak üzere elektrik, su ve kiraya yapılan zamlar geri alınmalı.”

Yirmi yıllık fırıncılık hayatımda ne gecemiz belli oldu ne gündüzümüz. Hiçbir güzel gününü görmedik bu mesleğin. Çektiğimiz çilenin haddi hesabı yok. Gün ışığı görmeden fırına girer, fırından çıkarız. Sofraların vazgeçilmezi ekmeği üretiriz, emek sarf ederiz.

Bingöl’de Esnaf Sanatkarlar Odası, bazı siyasi partiler, yerel yönetim ve kimi fırıncılar emeğimize göz dikmiş durumda. Bingöl’e yakın olan çevre il ve ilçelerde 200 gram pide ekmek 7 buçuk lira iken Bingöl’de 400 gram ekmek 12 lira.

Bize sürekli “önümüz seçim” deniyor. Un başta olmak üzere elektrik, su, kiraya hatta iğneden ipliğe her şeye yapılan zamlar ekmeğe de zam yapılmasını zorunlu hale getiriyor.

Fırın esnafının halk ile karşı karşıya gelmemesi için, fırın işçilerinin de insanca koşullarda çalışıp, insanca yaşayabileceği ücreti alabilmesi için temel tüketim maddelerine ve başta un olmak üzere elektrik, su ve kiraya yapılan tüm zamlar geri alınmalıdır.

Kaynak: Evrensel

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.