Ekmeğin Sesi

Fırıncı bayram izni kullandı! Belediye başkanı tepki gösterdi

Gündem

Artan maliyetler nedeniyle zor günler yaşayan fırıncılar, halkın ekmek ihtiyacını karşılamak için gece-gündüz, 24 saat çalışırken, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bayram izni yapan fırıncıya Belediye Başkanı tepki gösterdi.

Bazı illerde haftasonu ve bayramlarda "Nöbetçi Fırın" uygulamasına tepki gösterildiği gibi, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, bayram izni kullanan fırıncılara da Belediye Başkanı Münür Şahin tepki gösterdi. 

Ekonomik darboğazdan geçtiğimiz bugünlerde, artan maliyetlerin altından kalkamayan bir çok fırın maalesef kepenk indirmeye devam ediyor. Özellikle enerji, un, kira, işçi maliyetleri gibi ücretlerin aşırı yükselmesinden sonra zarar eden esnaf çok sayıda çalışanını da işten çıkarma mecburiyetinde kaldı.

Fırıncılık sektörünün sorunlarına yönelik hiçbir adım atmayan brükrasi, şimdi de esnafın izin gününe göz dikmiş durumda. Bilecik'in Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Kurban Bayramı'nda izin kullanan fırıncı esnafını uyarmalarına rağmen ekmek çıkarmadıkları için tepki gösterdi. 

Şahin, yaptığı açıklamada, bayram günlerinde fırıncıların nöbetçi fırın belirlemek suretiyle ekmek çıkarmaları gerektiğini rica ettiklerini kaydetti. Şahin, "Görüyoruz ki halktan gelen şikayetler bu bayram tavan yaptı. Osmaneli Belediyesi olarak gerekeni yaparız. Bugünden itibaren halk ekmek çıkarmak için girişimlere başlıyoruz. Belli sayıda da olsa mutlaka ev ekmeği (köy ekmeği) ve piyasa fiyatlarının altında halk ekmeği çıkaracağız. Halk ekmeği ve köy ekmeği tesislerimiz Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisleri'nde olacak. İşimiz rekabet değil, halkın talebine uymak ve onların yararına tedbirleri almak. Osmaneli için hayırlı bir karar olur inşallah” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.