Ekmeğin Sesi

Fırıncı: İnsanlar 5 ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar

Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Burdur’da ziyaret ettiği bir fırıncı, “Unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” dedi. Burdurlu fırıncı, Akşener’in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise “Var, soran çok oluyor” yanıtını verdi.

Meral Akşener, bugün Burdur'da esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Akşener'in ziyaret ettiği bir fırıncı, "Girdi maliyetleri çok yüksek; satan, yiyen herkes haklı. Mazot 7 lirayken poşeti 11 liraya alıyorduk, şu an 50 liraya alıyoruz. Bir tonu 50 bin liraya mal oluyor" diye konuştu.

"İNSANLAR 5 EKMEK ALIRKEN 15 LİRA PARA VERİYOR, ZORLANIYORLAR"

Akşener'in pandemi sonrasında işlerde bir değişim olup olmadığını sorması üzerine fırıncı, "O zaman unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar" yanıtını verdi.

Akşener'in "Bayat ekmek satın alan var mı" sorusuna ise esnafın yanıtı, "Var, soran çok oluyor. Askıda ekmek kampanyamız da var" oldu.

Kaynak: ANKA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.