Ekmeğin Sesi

Fırıncı sorunlarına ilişkin "Sektörel Çalıştay" hazırlığı...

Gündem

Fırıncılık sektörüne ilişkin yıllardır kangren haline gelmiş sorunların çözümüne yönelik yapılması planlanan "Sektörel Çalıştayı" için, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası, İstanbul Fırıncılar Odası ve Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası hazırlıklara başladı.

Fırıncılık sektörünü temsilen biraraya gelen İstanbul Ticaret Odası 12 No'lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi, İstanbul Fırıncılar Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası "Sektörel Çalıştayı"nın ilk adımlarını attı. İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB)'de biraraya gelen İFO Başkanı Erdoğan Çetin, İSTİB Yönetim Kurulu Kurulu Üyesi Yavuz Hacıömeroğlu, İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman, İTO Meclis Başkan Vekili Sultan Selim Şimşek, Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası'ndan Bahattin Akgül ve Yavuz Demirkol, İTO 12. No'lu Komite Başkanı Ahmet Karadağlı'nın, fırıncı esnafının sorunlarının ele alınacağı "Sektörel Çalıştay"ının düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldığı ifade edildi. 

ÇETİN: SEKTÖRÜMÜZE KALICI ÇÖZÜMLER KATACAK"

Toplantıya ilişkin bir açıklama yapan İFO Başkanı Erdoğan Çetin, "İstanbul Ticaret Borsası'nda sektörel sivil toplum kuruluşlarımızla mesleki konularda değerlendirme ve istişarelerde bulunmak üzere bir araya geldik. Meslektaşlarımızın hepsinin mutabık olduğu konularda uzun uzun istişareler ve fikirleri tartıştık. Çok kıymetli ve verimli bir toplantı oldu. Sektörümüzün sorunlarına kalıcı çözümler katacak olan bu çalıştayın, mesleki paydaş kurumlarımızla birlikte hazırlık çalışmalarına hızla başlayacağız. Bu toplantıyı düzenleyerek, biraraya gelmemize vesile olan İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hacıömeroğlu'na ve katılım sağlayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 

ÇERMAN: BU ÇALIŞTAY İSTANBUL İÇİN DEĞİL, TÜM ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLACAK

İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Abdullah Çerman da, "Her platformda dile getirilen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan fırıncı esnafının sorunlarıyla ilgili bir 'Çalıştay' organize etmek, planlarımız dahilindeydi. Bunu gerçekleştirmek adına, İstanbul Ticaret Borsası'nda Fırınlar Odası, Ticaret Odası 12. Komite, Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası'yla birlikte "Sektörel Çalıştay"ı düzenleme kararı aldık. Bu çalıştay sadece İstanbul için değil tüm ülkemiz için örnek kararların alınacağı bir platform olacak" dedi. 

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin ardından düzenlenmesi planlanan "Sektörel Çalıştayı"nda, özellikle ruhsatsız fırınlar, personel sorunu, fiyat tarifesi başta olmak üzere, akademik düzeydeki katılımcıların konuşmalarının ardından yayınlanacak olan "Sonuç Bildirgesi", ilgili tüm kurumlara gönderileceği belirtildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.