Ekmeğin Sesi

'Fırıncı ve pideciler unu 212 liradan alacak'

Gündem

Piyasada ortalama 450 lira civarında satışa sunulan un, TMO’nun Un Regülasyon Çalışması kapsamında yapılan anlaşma ile Kütahya'da fırıncı ve pidecilere...

Piyasada ortalama 450 lira civarında satışa sunulan un, TMO’nun Un Regülasyon Çalışması kapsamında yapılan anlaşma ile Kütahya'da fırıncı ve pidecilere 212,95 TL’den satılacak. Bu destekten pastacı ve gözlemeciler faydalanamayacak. Kütahya Lokantacılar Odası Başkanı Bayram Akkaya, "Bizler dahi şu anda zarar mı ediyoruz kar mı ediyoruz kestiremiyoruz. Günlük zam geliyor. Umarım bu fiyatlar bir an önce geriye çekilir" dedi.

Kütahya Lokantacılar Odası Başkanı Bayram Akkaya

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından hayata geçirilen Un Regülasyon çalışması kapsamında TMO NACE kodu pideci olarak geçen Kütahyalı esnaf unu indirimli fiyattan satın alabilecek. Kütahya Lokantacılar Odası Başkanı Bayram Akkaya, dün yaptığı açıklamada zamların altında ezilen esnafın mağdur olmaması için çabaladıklarını, indirimli satışın esnafa can suyu olduğunu kaydetti.

PASTACI VE GÖZLEMECİLER FAYDALANAMAYACAK

İndirimden Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Esnaf Odalarına bağlı pideci ve fırıncıların faydalanabileceğini belirten Bayram Akkaya, pastacı ve gözlemecilerin şimdilik indirim kapsamında olmadığını, ancak önümüzdeki haftalarda dâhil edileceklerini açıkladı. Akkaya, “Devletimizin vermiş olduğu destekle beraber pidecilerimiz ortalama fiyatı şu anda 450 TL olan unu 212,95 TL’ye alacak. Esnafımız siparişlerini vermeye başladı. TMO bir numaralı muhatabımız ve Akay Un Fabrikası da aracı firma oldu” dedi. Desteklerin aylık verildiğini aktaran Akkaya, önümüzdeki ay fiyatların değişebileceğini belirtti.

“ZARAR MI EDİYORUZ KAR MI EDİYORUZ KESTİREMİYORUZ”

Bayram Akkaya şunları söyledi:

 “Bir düzensizlik var; onu kabul ediyoruz. Ama şu kesin; gıdada kesinlikle sıkıntı yok” dedi. Tedarikin aksine zamlar konusunda sıkıntı yaşadıklarının altını çizerek: “Bizler dahi şu anda zarar mı ediyoruz kar mı ediyoruz kestiremiyoruz. Günlük zam geliyor. Umarım bu fiyatlar bir an önce geriye çekilir. Bu sistem düzene oturacak ama ne zaman bilmiyorum. Zamlara yetişemiyoruz, esnafımız zamların altında eziliyor. Bu haldeyken bile vatandaşlarımızı fiyatlar konusunda üzmemiz mümkün değil. Esnaf olarak biz eziliyoruz ama vatandaşı üzmemeye çalışıyoruz.”

(Haberinabzi.com)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.