Ekmeğin Sesi

Fırıncılar 'Asrın felaketi'nde vatandaşın yanındaydı!

Gündem

6 Şubat 2023 tarihinde 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremin hemen ardından bölgeye giden İstanbul fırıncıları, vatandaşı ekmeksiz bırakmamıştı. Aradan geçen 1 yılın ardından, Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası (ESİS) Başkanı Çetin Keçeli, bölgede aylarca ekmek üretiminde büyük emekleri olan fırıncı temsilcileri adına, İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve ESİS Başkan Yardımcısı Abdullah Çerman'a teşekkür plaketi takdim etti.

Pandemide, depremde, savaşta ve her koşulda devletinin ve milletinin yanında olarak büyük fedakarlıklar sergileyen fırıncı esnafı, geçtiğimiz yıl 6 Şubat'da yaşanan büyük deprem felaketinde de, vatandaşı ekmeksiz bırakmadı.

Depremde en fazla etkilenen illerden olan Hatay İskenderun'da, İstanbul fırıncıları sahra fırını kurarak aylarca günde binlerce ekmek üretti. 

İSTANBUL FIRINCISINA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli de, felaketin birinci yılında emeği geçen fırıncı temsilcileri adına, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çerman'a teşekkür plaketi takdim etti. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ESİS Başkanı Çetin Keçeli, "6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinde tüm meslektaşlarımız adına yardım ve destek çalışmalarına katılarak, organizasyonun devamını sağlamak adına aylarca emek, gayret ve büyük çaba sarf eden Yönetim Kurulu Üyemiz Abdullah Çerman'a, felaketin yaşanmasının seneyi devriyesinde teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi sunduk" dedi.

ÇERMAN: BU PLAKETİ TÜM EKİP ARKADAŞLARIM ADINA ALIYORUM

Ülkenin ve vatandaşların içinde bulunduğu her zorlu koşulda fırıncı meslektaşlarının desteğini esirgemediğini dile getiren İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman da, "Yaşadığımız felakette, organizasyondaki gayeretimize yönelik tarafıma takdim edilen teşekkürü, o günlerde çalışmalarda beraber olduğumuz; başta Ali Kemal Kazdal, Murat Yalçın, Halit Balcı, Hakan Kumbasar, Yasin Daştan olmak üzere, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen İstanbul fırıncısı, hammadde desteği konusunda büyük katkı sağlayan İstanbul Ticaret borsası ve yönetimi, tüm hayırsever yakınlarımız ve arkadaşlarımız adına aldım. Bu gayretimizi takdir ettiği için başta ESİS Başkanı sayın Çektin Keçeli olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim, bu güzel ülkemize inşallah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.