Ekmeğin Sesi

Fırıncılar, Murat Kurum'a hangi taleplerde bulunacak?

Gündem

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un katılacağı ve İstanbul Fırıncılar Odası'nın düzenleyeceği "Fırıncılık Sektörü Güç Birliği Toplantısı"nda hangi konuların gündeme geleceği belli oldu.

İstanbul Fırıncılar Odası "Fırıncılık Sektörü Güç Birliği Toplantısı" düzenliyor. Fırıncı esnafının yaşadığı sorunların ele alınıp, çözüme kavuşturulması amaçlanan toplantı 29 Şubat Perşembe günü, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda saat 10:00'da gerçekleştirilecek. 

Ekmeğin Sesi'nin edindiği bilgilere göre, düzenlenecek olan toplantıda fırıncılar, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan acil çözüm bekleyen sorunların çözümü için şu taleplerde bulunacak:

EKMEK FİYAT TARİFELERİ

"Ekmek fiyat tarifelerinin gecikmesi sektörümüzde belirsizlik yaratmakta ve esnafımızı mağdur etmektedir. Bu nedenle, ekmek fiyat tarifelerinin daha hızlı bir şekilde belirlenmesi için prosedürlerin hızlandırılması ve karar alma süreçlerinin iyileşktirilmesi gerekmektedir. 

CAZA AFFI

2023 yılı ortalarında tarifenin geç çıkması nedeniyle tarife dışı hareket eden fırıncılara kesilen cezaların affedilmesi, sektördeki esnafımızın maddi yükünü azaltacak ve daha adil bir rekabet ortamı oluşturacaktır. 

YABANCI PERSONEL İZİNLERi

Yoğun iş temposu ve yerli iş gücü eksikliği nedeniyle yabancı personel istihdamı kaçınılmaz hale gelmiştir. Yabancı personelin yasal prosedürlerinin kolaylaştırılması ve sektörümüzde çalışmalarına izin verilmesi, iş gücü açığını kapatmamıza yardımcı olacaktır. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE RUHSAT SORUNU

Kentsel dönüşüm sürecinde fırıncı esnafının ruhsat haklarının kaybolmasını önlemek için mevcut ruhsatlı fırınların haklarının korunması ve yeni düzenlemelerle güvence altına alınması gerekmektedir.

FIRIN FAZLALIĞI VE RUHSATSIZ AÇILIŞLAR

İstanbul('da artan fırın sayısı ve ruhsatsız açılılar sektörde dengeyi bozmaktadır. Bu sorunun çözümü ve kayıt dışılığın önlenmesi için yeni fırın açılışları sıkı bir şekilde denetlenmeli ve korsan açılışlar engellenmelidir. 

İŞLETME KAYIT BELGELERİ

Ekmek üreten işletmelerin tamamının işletme kayıt belgesine sahip olması sektördeki rekabeti adil bir zeminde tutacaktır. Bu nedenle, işletme kayıt belgesi olmayan işletmelerin bir defaya mahsus belge alması için düzenleme yapılmalıdır. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.