Ekmeğin Sesi

Fırıncılar ortak bir karar aldı! Pide fiyatında değişikliğe gitti

Gündem

Samsunun Havza ilçesinde Ramazan pidesi fiyatlarında indirime gidildi.

Havza’da geçen yıl 350 gram sade pide fiyatı 6 TL’den gramajı 320 grama düşürülerek 10 TL'ye, yumurtalı pide fiyatı ise7.5 TL’den 12,5 TL’ye çıkarıldığına dair fiyat tarifeleri fırınlara asıldı.

Ramazan Ayının ilk günü fırıncılar kendi aralarında almış oldukları bir karar ile 320 gram sade pide fiyatı 8 TL’den, yumurtalı pidenin fiyatı ise10 TL’ye çekerek satışa sundular.

Fırın sahibi Bülent Yılmaz, artan un ve diğer girdi fiyatlarındaki maliyetler nedeniyle Ramazan Pidesi fiyatlarının arttığını belirterek “ İlgili meslek odamızdan aldığımız fiyat tarifemizde Ramazan pidesi fiyatları 320 gram sade pide 10 TL, 320 gram yumurtalı ve susamlı pide fiyatı ise 12,5 TL olarak belirlendi. Un fiyatları, elektrik, doğal gaz zamları yapıldı. Asgari ücret yükseldi. Girdi maliyetlerimiz çok arttı. Buna rağmen ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor günlerde hem Ramazan Ayının bereketini paylaşmak hem de her hemşerimizin evine sıcak ramazan pidesi götürmesine katkıda bulunmak adına fırıncı esnafları olarak Ramazan Pidesi fiyatlarında indirime gitme kararı aldık. Aldığımız karar doğrultusunda sade pideyi 8 liradan, yumurtalı ve susamlı pideyi 10 liradan satacağız. Ramazan’ın ülkemize bolluk ve bereket getirmesini temenni ederim.”

Kaynak: havza25mayis.net

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.