Ekmeğin Sesi

Fırıncılara indirimli odun tahsisi başladı

Gündem

Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sarı yaptığı açıklamada, indirimli odun tahsisinden faydalanmak isteyen esnafların bölgelerindeki orman bölge müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini belirtti

Ülke genelinde birçok kaleme zam gelmesinden en çok etkilenen esnafların başında fırıncılar geliyor. Fırıncı esnafı maliyetlerin artmasının ardından ekmeğe zam talep etmiş ve bu talepleri karşılık görmüştü. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun Tarım Orman Bakanlığı ile yaptığı anlaşma sonucunda Kocaeli’deki fırıncı esnafına indirimli odun tahsisi çalışmalarına başlandı. Bu konudaki duyuruyu Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sarı, sosyal medya hesabından yayınladı.

3 BÖLGE ŞEKLİNDE

Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sarı yaptığı açıklamada; “Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Tarım Orman Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde Orman Bölge Müdürlüğünce tahsis edilmek üzere indirimli odun tahsisi sağlanması hususunda indirimden faydalanmak isteyen fırıncılarımız, Gebze-Darıca-Dilovası-Çayırova ilçelerindeki fırıncılar Gebze Orman Müdürlüğüne Körfez- Derince-İzmit-Kandıra-İzmit-Kandıra-Kandıra ilçelerindeki fırıncılar İzmit Orman Bölge Müdürlüğüne, Kartepe- Gölcük-Başiskele-Karamürsel ilçelerindeki fırıncılar ise Gölcük Orman Müdürlüğüne müracaat ederek indirimli odun alabilecekler” ifadelerini kullandı.

BALCI AÇIKLAMIŞTI

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada artan maliyetler nedeniyle odun tüketen işletmelerin odun bulmakta zorlandığını da açıklayarak bununla ilgili Orman Bölge Müdürlüklerinden odun tahsisi çalışmaları olduğunu ifade etmişti.

KAYNAK: ÇAĞDAŞ KOCAELİ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.