Ekmeğin Sesi

Fırıncılardan koronavirüs dayanışması

Gündem

Çarşamba Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası yaptığı proje ile tüm illere örnek oldu.

Koronavirüs sebebiyle alınan önlemler kapsamında 65 yaş üstü yaşlılara evden çıkma yasağı getirildi. Ayrıca bir çok işyeri kapatıldı. “Evde kal” sloganıyla insanlar evden çıkmayarak hem kendilerini hem de çevresindekileri virüsten korumaya dikkat ediyor. Evden çıkamayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara fırıncılar kayıtsız kalmadı.

Çarşamba Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının başlattığı proje kapsamında koronavirüs yüzünden evden çıkamayan ihtiyaç sahiplerine ekmek verilerek ihtiyaçları karşılanıyor. Bu projeye ilçede bulunan yüze yakın fırın destek veriyor.

Projede, önce evden çıkamayan yaşlılar ve ihtiyaç sahipleri belirleniyor. Ardından ise günlük ekmek sağlanıyor. Dışarı çıkabilen kişiler ekmeğini fırından kendi alırken evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar için dağıtım konusunda belediye ve zabıtalar yardımcı oluyor.

Çarşamba Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Esat Akkaya yaptıkları projeyi anlattı.

“Şuanda 35 bin ekmek topladık fırıncıdan. 65 yaş üstü evden çıkamayanlara ortalama 500 aileye aylık ücretsiz ekmeğini veriyoruz. Oda olarak bu projeyi biz düşündük ama herkes yapmalı”

Aynı zamanda Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan vekili olan Esat Akkaya; Bu proje kapsamında un da dağıttıklarını belirtti.

“Belediyemiz yemek ve erzak dağıtıyor. Biz de fırıncılar olarak destek olmak istedik ve ekmeklerini bizim vermemizi teklif ettik. Ayrıca un da dağıtıyoruz. Bu konuda belediyemiz, muhtarlarımız, öğretmenlerimiz ve zabıtalarımız bize destek oluyor”

Bu projenin nisan ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Esat Akkaya, koronavirüs devam ettiği sürece ekmek yardımının devam edeceğini, gerekirse ramazan ayında da pide ve ekmek yardımlarında bulunacaklarının altını çizdi

Fırıncılardan tam destek

İlçe fırıncıları koronavirüs günlerinde bu projeye destek vermekten memnun olduklarını dile getirdi.

Koronavirüs yüzünden insanlar işsizlikle karşı karşıya geldi, çalışamıyorlar. İhtiyacı olan kişi sayısı arttı. Bu yüzden bizde elimizden geleni yapıyoruz ve marka verip ihtiyaç sahibi kişilere ekmek ulaştırıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor.”

Fırın sahibi/ Uğur Bektürk

“Biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerine ekmek ulaştırmak güzel bir duygu. Her zaman destek olmaya hazırım. Tüm Türkiye’de bu uygulama yapılmalı.”

Fırın sahibi / Mustafa Ak
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.