Ekmeğin Sesi

"Fırıncılık sektörü sahipsiz bırakıldı"

Gündem

Gebze Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Aydemir, artan maliyetlerin esnafın belini büktüğünü söyledi. Aydemir, "30 yıldır bu sektörün içerisindeyiz ve böyle bir durumla karşılaşmadık" dedi.

Halkın temel gıdası ekmeğin üretiminde kulanılan başta un olmak üzere tüm kalemlere gelen zamların ardından zor günler yaşayan esnaf, çareyi zam yapmakta buluyor. 

Gebze Fırıncılar Odası Baştanı Mehmet Aydemir de, yaptığı açıklamada, "Her şeye %100 - %60 zam geliyor. Gerçekten meslektaşlarımız her alanda çok sıkıntılı. Gecemiz yok, gündüzümüz yok, hafta sonu tatilimiz yok. Eleman bulamıyoruz, herşeye katlanıyor ama para kazanamıyoruz. Memleketimiz gerçekten önemli bir süreçten geçiyor. Biz de bazı şeylere katlanalım ama bu 2,5 TL biz biraz nefes olacak. Bir pet şişe küçük su olmuş 5 TL. Halk ekmeğe de 5,6 - 6 TL gibi olmasını düşünüyoruz. En büyük sıkıntımız, bir hafta sonra yine ürünlere zam gelmesi. Çoğu meslektaşımız bu işi bıraktı.Bir çok meslektaşımız da eleman bulamıyor ve işi bırakıyor. İnşallah bu sıkıntıları da aşacağız" dedi.

"BİR ÇUVAL UN 630 - 650 TL'YE ÇIKTI"

Un fiyatlarına da değişenen Aydemir, "Ekmek 5 TL iken, devlet ofis buğdayı veriyordu ve çuvalı 250 TL idi. Şu an bir çuval un 630 - 650 TL civarında. 3 ay sonra bu fiyata alacağımızın da garatisi yok. Bizim gelen zamların ardından hemen zam yapma şansımız yok. Bu sektör sahipsiz. Vatandaşı da düşünmek zorundayız. Ama kesinlikle ekmek 10 TL olması lazım. Maliyetler çok yüksek. Vatandaş sürekli bizi arıyor. Vatandaşımızı da, meslektaşlarımız da karamsar olmasın. İnşallah bu sıkıntıları da birlikte atlatacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.