Ekmeğin Sesi

Fırıncılık sektörünün sorunları Tarım ve Ticaret Bakanlığı'na iletildi

Gündem

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Ali Kopuz'u makamında ziyaret ederek, fırıncılık sektörünün sorunlarına ilişkin hazırladıkları dosyayı Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'na iletilmek üzere bir dosya teslim etti.

Fırıncılık sektörüne ilişkin güncel sorunların yer aldığı dosyada tarife iptali, haksız tutulan tutanaklar, maliyet çalışması, yetkili odalara yapılan fiyat talep dilekçelerine cevap verilmemesi, 2021 ile 2023 yılları arası girdi maliyetlerinde artış oranları, tarife verme yetkisinin İstanbul Ticaret Borsası'na alınması ve hijyen sertifikasına yer verildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'na teslim edilmek üzere, İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hacı Ömeroğlu, Meclis Üyesi Abdullah Çerman, 6 No'lu Meslek Komitesi Başkanı Serkan Sokur, Meclis Üyesi Samet Özer ve İsmail Boğaz, İSTİB Başkanı Ali Kopuz'u ziyaret ederek ilgili dosyayı teslim etti. 

Görüşmeye ilişkin olarak, "Yakın zaman içinde yeni dosya ile ilgili Bakanlıklarla görüşme hazırlığında olduğumuzu siz değerli meslektaşlarımıza bildiririz" denildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.