Ekmeğin Sesi

Fırıncıya 15 bin liralık cezaya, Esnaf Odası'ndan tepki geldi

Gündem

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül esnaflara kesilen cezalara tepki gösterdi Akgül, şehrin ekonomisinin küçük esnafa dayandığının altını çizerek esnaf yok olduğu zaman şehrin ekonomisinin biteceğini söyledi

Şehir merkezinde yıllardır fırıncılık yapan Hacı Mustafa Şahin’in pide fırınına İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü tarafından 15 bin liralık ceza kesildi. Kesilen ceza sonrasında sesini duyurmaya çalışan Şahin, soluğu Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül’ün yanında aldı.

Yazılan cezaya isyan eden Mehmet Hacı Şahin, cezanın haksız yere yazıldığını öne sürerek yetkililerden acil yardım talebinde bulundu.

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, “Sivas ilinde esnaflar olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Birkaç gündür esnaf ziyareti yapıyorum. Esnaflarımız bu Pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları hala atlatamamış durumdalar.

Yeni toparlanma sürecindeler. Bugünlerde kurumlarımızın yapmış olduğu denetimleri biraz daha uyarıcı niteliğinde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hükûmetimizin esnafı ayakta tutabilmek için destek verdiği bir süreçte kurumların cezai yaptırımlarla bir yerlere varamayacaklarını söylemek istiyorum.

Özellikle ceza kesen memur arkadaşlara sayın valimizin ceza keserek böyle bir cezayla nasıl yaşanır kendi dünyalarında görmelerini talep ediyoruz. Çünkü ceza yazılan her esnaf kepenk kapatmaya mahkum edilen bir esnaf. Çünkü cezalar çok ağır.

Zaten esnaf, burcunu, vergisini ödemekte zorlanıyor. Kendi geçimini sağlamakta güçlük çeken esnafın zorluklarının göz önünde bulundurularak denetim yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Şehri yönetenlere sesleniyorum; şehrimizin mutlu, huzurlu olabilmesi için cezalarla değil de uyarıcı denetimlerle teftiş edilmesi hem ilimiz hem de ekonomimiz için daha iyi olacağını düşünüyorum. Üretim yapan fırın, pastaneler gibi imarethaneler var.

Bunlar iş saatlerinde doğal olarak biraz dağınık olabiliyor. Denetime çıkan arkadaşlar da hijyen bahanesiyle cezaları kesip esnafı mağdur edebiliyorlar. Yani bunlara biraz dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum." (buyuksivas.com)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.