Ekmeğin Sesi

Fırından gün boyu ücretsiz ekmek dağıtıldı

Gündem

Almanya'da yaşayan Malik ve Türkan Bahar isimli hayırseverler Hakkari'de mahalle fırınından gün boyu ücretsiz ekmek dağıtımı yaptırdı.

Bulak Mahallesi Gençlik Caddesi üzerinde bulunan Lezzet fırından üretilen tüm ekmeklerin parasını ödeyerek gün boyu ücretsiz dağıtılmasını istedi. Kampanyaya öncülük eden Öğretmen Cumhur Özek isimli vatandaş, hayırsever vatandaşın fırında üretilen tüm ekmeklerin parasını ödeyip dağıtması gerektiğini söyledi.

Malik Bahar ve esi Türkan Bahar 2018 de Almanya’dan Türkiye’ye tatile geldiklerini ve Malik Hakkâri’yi hep duymuş ve çok merak ederdi. İzmir’den uçağa atlayıp Van'a geldikten sonra Hakkâri’ye gelip 3 gün Hakkari’de kaldıklarını belirten Özek, şunları ifade etti.

'Öğretmen evini ziyaret edip yörenin yaşantısı ve kültürü hakkında bilgi edindiler. Almanya’ya gittikten sonra Hakkari’yi unutmayan Malik benimle telefonlar görüşüp kentte yaşayan yoksul ailelere bir ay yetecek yiyecek, kışlık, giyim, kuşam yardımı öğrenciye tablet yardımı gönderdi. Hayırsever çift bu yılda yine yardımlarını yapmaya devam etti. Geçtiğimiz hafta yine yoksul ailelere yiyecek yardımında bulundu. Şimdi de askıda ekmek kampanyası ile Hakkari’deki yoksul halka ekmek dağıtıyor. Bahar çiftinin bu yardımların devam edeceğini ve inşallah hayalimde kentte bir çocuk parkı yaptıracaklarını söyledi. Bu yardımları yaparken Almanya’da kendisine yardımcı olan kıymetli hayırsever vatandaşlarda çok teşekkür ettiğini söyledi. Malik Bahar ben artık Hakkâri’nin Almanya’da bir tanıtım elçisiyim ben yasadığım müddetçe Hakkâri’ye yardımlarımız devam edecektir . Bu yardım organizesinde organize ve dağıtımında yardımcı olduğum için bende çok memnun oldum. İnşallah bu kampanaya amacına ulaşır ve bütün hayırseverlere örnek olacak bir çalışma olur'' dedi.

Kaynak: .colemerghaber.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.