Ekmeğin Sesi

Fırınlarda 1 gün izin olmalı! Gerekirse Bakanlığa gideceğiz

Gündem

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, sektörün öncelikli sorunlarından biri olan haftalık izin günü için "Gerekirse Bakanlığa kadar gidip izin günü önerimizin üzerinde duracağız" dedi.

Fırıncılık şartlarının iyileştirilmesi konusunda önemli adımlar atan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, şimdi de fırınlarda haftalık izin sorununu gidermek için çalışmalara başladı.

Yeni Asır'a açıklamalarda bulunan Sırtı,"Fırıncının neden tatili yok! Bizim tatilimiz yok. Fırınlar 24 saat çalışıyor. Pandemi döneminde de bunu gördünüz. Vatandaşlarımıza hijyenik poşette ekmek taşıdık. Ben, 5'inci kata ekmek bıraktım ama kimse de bize 'Allah razı olsun' demedi. Teşekkür etmedi. Herkes evinde korunurken, biz 24 saat çalıştık. Fırıncılık şartlarını iyileştirebilirsek eleman da yetişmeye başlayacaktır. Bunu ancak kanunla hallederiz. Ama bu uzun bir süreç. Gerekirse bakanlığa kadar gidip izin günü önerimizin üstünde duracağız. Fırıncımıza sorup, bir gün seçip izin günümüzü belirleyeceğiz. O gün fırınlar kapalı olacak ama nöbetçi sistemi kuracağız. Her hafta bir bölgede bir fırın açık olacak" dedi. 

Ruhsatsız fırın sorununa da değinen İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, "Bazıları 40 metrekare bir yere fırın açıyor. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri bu. Yan yana açılıyor. ruhsatları da yok ve bizlerle rekabet ediyorlar. Gerekli şikayetlerimizi yapıyoruz. Bu yerlerin denetlenmesi lazım. Buna merdiven altı fırıncılık diyorum. Ben söyleyince de kızıyorlar ama korsan fırıncı olduklarını yüzlerine söylüyorum" diye konuştu. 

Yorumlar (1)

Sait İlhan 1 Yıl Önce

Buişi işçi arkadaşlar çalışmama kararı aldımı iş tamam ki durum oraya doğru gidiyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.