Ekmeğin Sesi

Gaziantep'te yeni pide ekmek fiyatı açıklandı

Gündem

Gaziantep'te francala diye tabir edilen ekmekten sonra pide ekmeğine de zam geldi.

Gaziantep'te bir adet pide fiyatı 7.5 TL oldu. Lahmacun ve börek fiyatları da 5 TL'den satılacak. Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, ekmek fiyatlarının esnafa hayırlı olmasını diledi ve yeni fiyat tarifesini fırınlara yolladı. Geçtiğimiz hafta yönetimi ile bir araya gelen Sarı, taleplerini Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ne iletmişti. GESOB talebi aldıktan sonra yeni ekmek fiyatının 7.5 TL olduğunu açıkladı. Ayrıca pide lahmacun ve börek fiyatı da 5 TL oldu. 

6 TL'DEN SATILIYORDU

Gaziantep'teki pide fırınları asgari ücretle birlikte işçi maliyetlerinin arttığını, un ve diğer girmi maliyetlerinin de ikiye katlandığını dile getirmişti. Artış olmaması halinde birçok fırının kepenk kapatacağını belirterek zam istemişti. 6 TL olan ekmeğe 1.5 TL zam geldi. Fırıncıların talebi ise 8 TL idi. 

ZAMLI FİYAT BUGÜN UYGULANACAK

Gaziantep'te pide 6 TL'den satılıyordu. Bugün itibariyle de 7.5 TL'den satışına başlandı. Fırıncılar girdi maliyetlerinin çok arttığını ve kurtarmadığını belirterek zam talebinde bulunmuştu. Artık 4 pide alan bir aile 24 TL yerine 30 TL ödeyecek. 

Kaynak: telgraf.net

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.