Ekmeğin Sesi

"Gücünüz sadece fırıncıya mı yetiyor!"

Gündem

Şarkışla’da fırıncılar ile Belediye arasında süren ekmek mücadelesinde Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Sivas Belediyesi’nden aldığı destekle 2 TL’den ekmek satışına başladı.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde ilçe Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz fırınların liste fiyatı üzerinden ekmek satışı yapmalarına izin vermedi.

Fırınlar yüksek maliyetleri gerekçe gösterip 200 gramlık somun ekmeği 3 TL’den satmak istedi. Başkan ise liste fiyatının üzerine çıkılmaması hususunda ısrar etti. Fırından eylem yaparak ekmek çıkartmadı, Oğuz Sivas’tan ekmek getirtip halka ücretsiz ekmek dağıttı.

Tüm Fırıncılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Düzgün yaşanan bu duruma tepki göstererek “gücünüz sadece ekmek üretimi yapan işletmelere mi yetiyor” dedi.

Düzgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Son zamanlarda ki Şarkışla Belediyesi’nin ekmek fiyatlarındaki anlaşmazlıklar üzerine sanki bir kahramanlık yapmış edasıyla devletin imkanlarını kullanarak yapmış olduğu uygulamayı esefle kınıyorum.

Yaşanan bu durum sonrasında Şarkışla’da ekmek üreten işletmelerle görüşme sağladım.

Bana “başkanım biz sadece beyaz ekmekte kısıtlamaya gittik, diğer çeşit ekmeklerde hiçbir şekilde kısıtlama yapmadık, üretimi devam ettirdik. Vatandaşı sanki fırıncılar mağdur etmiş gibi gösterip bizlerin üzerinden siyaset yapıldı” dediler.

Ben de buradan bu uygulamayı yapanlara sesleniyorum…

Türkiye’deki bu uygulamayı yapan belediyelere sesleniyorum.

Gücünüz sadece ekmek üretimi yapan işletmelere mi yetiyor? Yoksa sadece siyaset mi yapıyorsunuz?

Diğer ürünler ne olacak? İnsanların temel gıda maddesi yok mu? Son aylarda ki önlenemez fahiş fiyat artışları olan ürünleri de aynı bu şekilde satınsana….

Örneğin; sıvı yağ 39 liraydı, bugün 146 lira…

Şekerin kilosu 2 liraydı bugün 20 lira…

Bir torba 50kg’lık un 120 liraydı bugün 430 lira…

Bu fiyatlar böyle artarken, yukarı fırlarken neredeydiniz?

Eğer samimiyseniz bunun gibi birçok temel maddeyi de meydanlarda hem bedava hem de yarı fiyatına vatandaşa dağıtın da görelim. Bugün geçimini sağlamak için artan maliyetler nedeniyle mecburen zam yapmak isteyen fırıncı esnafımız, bu işletmeler kapandığı zaman ne yapacaklar?

Şimdi Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz başta olmak üzere bu uygulamayı destekleyen herkese soruyorum… Samimi misiniz yoksa siyaset mi” yapıyorsunuz?

Kaynak: buyuksivas.com

Yorumlar (2)

Mehmet BİLGEN 2 Yıl Önce

Kapasitesi kişiler layık olmadıkları mevkilere hasbel kader geldiklerinde Kimlik mücadelesine başlarlar Belediye Başkanıda bu güne değin rüştünü ispat edemediyse Fırıncı esnafının kaderiyle oynamayı marifet saymaktadır Meslektaşları koruyacak bir kurum ve kuruluş olmamasından dolayı kaderine terk edilen fırıncılık Namertlerin de hışmına uğraması bardağı taşıran son damlalar dır Önce ALLAH sonra DEVLET babaya sığınmak tan başka çıkar yoktur

enverkarakas1955@gmail.com 2 Yıl Önce

Ben bildim bileli ülkenin her yerinde ekmek siyasete alet ediliyor ya sizin başka işiniz yokmu malzememi bulamıyorsunuz elinizi frincilarin üzerinden çekin ayıptır günahtır

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.