Ekmeğin Sesi

Günlük 200 bin ekmek üretilecek

Gündem

Bandırma'da, kendi alanında ilk olacak... 200 bin ekmek üretim kapasiteli Banek Ekmek Fabrikası'nın temeli atıldı.

Bandırmalı iş adamları Şakir Çınar, Müslüm Daşçı ve Nihat Kargı'nın bir araya gelerek Banek Bandırma Ekmek Sanayi adı altında kuruluş çalışmalarını tamamladıkları şirketlerinin 600 Evler'de kurmak istedikleri ekmek fabrikasının temeli atıldı.

600 Evler'de bulunan 17 Eylül Stadı ile Hava Üssü arasında kalan bölümde hazırlanan Banek Ekmek Fabrikası'nın temel atma törenine, başta Belediye Başkanı Tolga Tosun, DEVA Partisi İlçe Başkanı Ayşegül Özdemir, MHP İlçe Başkanı Bekir Bozkurt, Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duaların okunduğu törende, kurban da kesildi.

Banek Ekmek Fabrikası'nın temel etme töreninde konuşan Belediye Başkanı Tolga Tosun, bir yılı aşkın pandemi sürecinden sonra kalıcı yatırımların kaldığı yerden başladığı Bandırma'da gelişmeleri yakından takip ettiklerini, büyüyen, gelişen Bandırma'da iş ve istihdama katkı sağlayacak her türlü yatırımın yanında olduklarını söyledi.

Yatırımcı ortaklarından Nihat Kargı da, 2 bin 100 metrekare alanı kapsayan tesisin, 5 ay gibi kısa bir sürede hizmete açılacağını, son derece teknolojik ve modern olacak fabrikanın, günlük kapasitesinin duruma göre 150-200 bin ekmek üretim kapasitesinde olacağını ifade etti.

(Bandırma Manşet)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.