Ekmeğin Sesi

Halk Ekmeğe 40 kuruşluk zam!

Gündem

Gölcük Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Murat Dağ, ilimizde ve ilçemizde Halk Ekmeğe zam geldiğini 350 gram ekmeğin 2 liradan, 2 lira 40 kuruşa çıktığını söyledi. Başkan Dağ, ekmek girdi ürünlerine aşırı zam geldiğini belirterek, Fırıncıların çok zor durumda olduğunu söyledi.

Halk Ekmeğe 40 kuruşluk zam geldiğini belirten Başkan Dağ, ‘Halk Ekmek’te 350 gram ekmeğin fiyatı 40 kuruş artarak 2,40 kuruş oldu. Ekmek girdi ürünlerine aşırı zam geldi, gelmeye de devam ediyor. İlgili mercilere ekmek zammı konusunda başvuru yapıldı. Fırıncılar olarak artık zor durumdayız. Fırınlarda şu an 230 gram ekmek 2 lira. Yeni gelecek zam ile 200 gram ekmek 2 lira olacak’ dedi.

 ‘Ne yazık ki bizler bu zam kararını almak zorundayız’

Dağ, açıklamalarının devamında, ‘Ama bununla da kalmaz. Yılbaşında tekrar zam talebimiz olacaktır. Çünkü un aşırı zamlandı. Bu içinde una çuval başı 15 lira zam var. Ne yazık ki bizler bu zam kararını almak zorundayız. Yoksa fırıncıların ayakta kalması çok zor olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun’ diyerek açıklamalarını tamamladı. (Gölcük Haber)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.