Ekmeğin Sesi

Halk ekmeğe rüşvet mi bulaştı? Skandal iddialar...

Gündem

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Yavaş ve ekibi tarafından ABB iştiraki olan Halk Ekmek Fabrikası'na alınan elemanlardan rüşvet alındığını iddia etti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Ankara Büyükşehir'den sırf AK Partili diye 5 bin kişi işten çıkarıldı. Biz 2019 yılında 29 bin 500 toplam personel ile ABB'yi devrettik. Ama Yavaş 4 buçuk yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasını yaptı. Şimdiye kadar 17 bin 500 kişiyi işe aldı ve Büyükşehir kadrosu 42 bin kişiye yükseltildi. Halk Ekmek Fabrikası'nda işe girmek isteyenlerden rüşvet alındı. Bunu da ispatlarım. İşe girmek isteyen bir kişi aracıya 20 bin TL ile 40 bin TL arasında para yatırıyor. İşe girmek için kredi çekip istenilen parayı verenler var. Bu yöntem ile 200 kişi işe girdi." ifadelerini kullandı. Özcan, "Yavaş kendi hesabını kendi yapsın. Muhasebesini yapsın kendi notunu versin. Buraya yapılan hizmet Türkiye'ye yapılan hizmettir. Ankara'nın bırakın marka değerini yükseltmeyi geriye götürdüler." dedi.

"HALK EKMEK FABRİKASINA RÜŞVET İLE ELEMAN ALDILAR"

Ülke TV'de açıklamalarda bulunan Özcan, Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda yaşanan skandalları anlattı, "Halk Ekmek eskiden vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek ulaştırmak için hizmet verirdi. Ama bunlar onu bile beceremedi. Halk Ekmek Fabrikası'nda işe girmek isteyenlerden rüşvet alındı. Bunu da ispatlarım. İşe girmek isteyen bir kişi aracıya 20 bin TL ile 40 bin TL arasında para yatırıyor. İşe girmek için kredi çekip rüşvet verenler var. Bu yöntem ile 200 kişi işe girdi. Benim bu iddiamı çürütürse Yavaş ben görevi bırakırım. Eğer bunu ispatlayamazsa kendisi görevi bırakacak mı merak ediyorum" diye konuştu.

"HALK EKMEK ÇALIŞANININ PROMOSYONUNA GÖZ DİKTİLER"

Halk Ekmek'te çalışan personelin promosyonuna bile göz dikildiğini ifade eden Özcan, "Örneğin 3 banka Halk Ekmek Fabrikası'na promosyon için teklif veriyor. Ama bunlar en düşük teklif veren banka ile anlaşıyor. Bir banka 41 bin TL vermesine rağmen bunlar 26 bin TL verenle anlaşmış. Şu anda yüksek veren banka ile Halk Ekmek mahkemelik. Kurum işçinin hakkını koruması gerekirken bunu yapıyor" dedi.

Kaynak: Akşam

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.