Ekmeğin Sesi

'Halk ekmek için durumumuz yok!'

Gündem

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kent Konseyi'nin (EKK) geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'Halk Ekmek' konusunda belediyenin kaynaklarının yeterli olmadığını belirterek, "Bizim belediye olarak yeni bir alana girmemiz söz konusu değil. Çünkü bir yatırım yapabilecek durumumuz yok. Onu göze alamam şuan" dedi...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kent Konseyi'nin (EKK) geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'Halk Ekmek' konusunda belediyenin kaynaklarının yeterli olmadığını belirterek, "Bizim belediye olarak yeni bir alana girmemiz söz konusu değil. Çünkü bir yatırım yapabilecek durumumuz yok. Onu göze alamam şuan" dedi.

Belediye Başkanı Gürkan, belediye meclis toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kent gündemine dair konulara değindi. EKK'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıyla belediyeden talep ettiği Halk Ekmek konusunun sorulduğu Gürkan, kaynak yetersizliğine vurgu yaptı. Belediyelerin sınırsız kaynaklara sahip olmadığını, kendilerinin de bu konuda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Gürkan, yeni bir yatırım yapacak durumları olmadığını dile getirdi.

'YATIRIM YAPACAK DURUMUMUZ YOK'

Ülke genelinde halk ekmeğe çok talep olduğunu kaydeden Gürkan, "Halk ekmek hep gündemimizde olan bir konuydu. Onunla ilgili çalışma arkadaşlarımızla farklı çalışmalar yaptık. Ama belediyeler de sınırsız kaynaklara sahip değil. Bunları finanse etmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak daha önemlidir. Geçtiğimiz gün belediyede tahsil edilen miktar 70 Bin Lira'ydı. 70 Bin Lira belediye için sakız parası bile değil. Biz bütçemizin çoğunluğunu öz gelirlerimizle yani vatandaştan topladığımız vergilerden oluşturuyoruz. Vatandaştan da alamıyoruz. Herkes belediyeden haklı olarak hizmet bekliyor. Ama belediyenin de bunları yapabilmesi için kaynağının olması lazım. Türkiye'de neyin fiyatı ne kadar kimse bilemiyor. Bugün bir teneke yağ 500 TL oldu, geçen sene 130 TL civarlarındaydı. Bir çuval un ne kadar oldu ben takip edemedim. Edirne'de 52 tane fırın var. Ticaret Odası ve fırıncılar arasındaki fiyat tarifesi tartışması da devam ediyor. Biz ekmek tarifelerine karışamıyoruz. Bizim belediye olarak yeni bir alana girmemiz söz konusu değil. Çünkü bir yatırım yapabilecek durumumuz yok. Onu göze alamam şuan" dedi.

(Hudut Gazetesi)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.