Ekmeğin Sesi

Hammaddede zam olsa bile zam yapmayacağız

Gündem

Ordu il genelinde geçen yıl 420 gr.5 liraya satılan yumurtalı susamlı ramazan pidesi ile 4 liradan satılan yumurtasız, susamsız ramazan pidesine bu yıl zam uygulanmayacak. Ramazan ayında fiyatlar bir önceki sene ile aynı olacak.

Ordu il genelinde geçen yıl 420 gr.5 liraya satılan yumurtalı susamlı ramazan pidesi ile 4 liradan satılan yumurtasız, susamsız ramazan pidesine bu yıl zam uygulanmayacak.

Ramazan ayında fiyatlar bir önceki sene ile aynı olacak. Pide fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yüksel, 2 yıl fiyatlarda zam uygulanmadığını, bu yıl içinde pidelerde zam olmayacağını söyledi.

Yüksel, “2 yıldır biz pide fiyatlarını değiştirmedik. Bu yıl da değiştirmeyi düşünmüyoruz. Biz bu fiyatları 420 gr sade pide 4 lira 420 lira yumurtalı pide 5 lira olarak 2019 da aldığımız fiyat üzerinden satış yapıyoruz. Bu yıl zam düşünmedik. Halkımız bu pandemiden dolayı fırıncılar yine yapacağını yapıp elini, gövdesini taşın altına koydu” dedi.

"Tek temennimiz saat uygulaması yapılamasın"

Susam ve yumurta fiyatlarına zam gelse bile pideye zam uygulamayacaklarını altını çizen Murat Yüksel, pideye koyulan gramajların da değişmeyeceğini ifade etti. Yüksel, geçen sene Ramazan ayında fırıncılara uygulan saat uygulamasının bu sene uygulanmaması gerektiğinin çağrısında bulundu.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yüksel, “Biz pide fiyatlarını değiştirmezken, ham madde fiyatların da artmamış olmasını umut ederiz. Bizim için en önemli olan susam ve yumurta.. Bir esnaflar olarak halk da iyice döküldü. En azından bir Ramazan tadı var. Ramazan, Karadeniz’de coşkulu geçiyordu. Burada yumurtalı pide çok önemliydi. Büyükşehirlerde bu kadar önem arz etmiyor. Bundan dolayı umarım bizim beklediğimiz gibi olur. Onlar da bize bir nebze yardımcı olurlarsa daha sağlıklı olacağına umut ediyoruz. Bu yıl ki beklentimiz şu; geçen yıl bize saat uygulaması koymuşlardı. İnşallah bu sene olmaz ve halkımıza akşam biraz daha sıcak pide yeme ihtiyacını görür” dedi. (ModaFM)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.