Ekmeğin Sesi

Hatay'daki 'Sahra Fırın'da çalışacak gönüllü ustalar aranıyor

Gündem

İstanbul Ticaret Borsası, Güngören Fırıncılar Derneği, Ekmeğin Sesi ve Memak Fırın Makineleri'nin sponsorluğunda Hatay'da kurulan 'Sahra Fırın'da gönüllü olarak çalışacak ustalar aranıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 şiddetindeki depremlerin hemen ardından İstanbul fırıncıları, büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da 'Sahra Fırın'ı faaliyete açtı. İstanbul Ticaret Borsası, Güngören Fırıncılar Derneği, Ekmeğin Sesi haber sitesi ve Memak Fırın Makineleri'nin destek ve öncülüğünde İskenderun'a 'Sahra Fırın' ve Hatay'a da 'Mobil Fırın' kurarak, depremden etkilenen bölge halkının ekmek ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaya devam ediyor.

Sahra Fırın ve Mobil Fırın'da üretilen ekmek ve diğer unlu mamuller Kızılay, AFAD gibi yardım kuruluşları aracılığıyla depremzedelerin hayatlarını idame ettirdiği geçici barınaklara ulaştırılıyor.

24 saat esasıyla her iki fırında 100 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşılırken, bu rakamların yetersiz olduğu belirtildi. Yeni fırınların kurulumu için hayırsever firmalardan destek beklenirken, bu fırınlarda çalışacak gönüllü ustalara ihtiyaç olduğu açıklandı.

Sahra Fırın ve Mobil Fırın'da gönüllü çalışmak isteyen vasıflı / vasıfsız eleman ve ekmek ustaların 0532 327 06 71 numarasından iletişime geçilebileceği ifade edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.