Ekmeğin Sesi

Hükümet Yüksek Enflasyonun Sorumlusunu Buldu: Manavlar ile Fırıncılar

Gündem

Hükümet, yüksek enflasyonla mücadelede faturayı esnafa çıkardı. Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarındaki artışa göz yumduğu gerekçesiyle 283 fırına, meyve ve sebze fiyatlarındaki fahiş zamlara göz yumduğu gerekçesiyle de 24 hal içi esnafa on milyonlarca liralık ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen 309 işletmeye toplam 24 milyon 345 bin 66 Türk lirası idari para cezası uygulanmıştır" denildi.

Açıklamada, Türkiye geneli yapılan denetimlerde, belirlenen fiyat tarifesinin üzerinde ekmek satışı yaptığı iddiasıyla 283 işletmeye 9.374.941 TL idari para cezası kesildiği vurgulandı.

Halk TV'de yer alan habere göre, meyve ve sebze satışlarında "fahiş fiyat" gerekçesiyle de 24 hal içi tüccara da 8.282.225 TL ceza kesildi.

Öte yandan otomotiv piyasasında "stokçuluk" yaptığı belirtilen 2 işletmeye de 6.687.900 TL idari para cezası kesildiği vurgulandı.

Böylece bakanlık toplamda 309 işletmeye 24.345.066 TL'lik ceza kesmiş oldu.

Bu cezalar, hükümetin yüksek enflasyonla mücadelede esnafa yüklenmeye devam ettiğini gösteriyor. Ancak, uzmanlar, bu cezaların enflasyonu düşürmeye yetmeyeceğini belirtiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyonunun yüzde 61,98 olarak açıklamıştı.

Bu cezaları, hükümetin esnafa yönelik bir "saldırı" olarak görenler de var. Bu görüşe göre, hükümet, yüksek enflasyonun sorumlusunu esnaf olarak gösteriyor ve bu şekilde toplumu esnaftan soğutmaya çalışıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.