Ekmeğin Sesi

İBB Halk Ekmek A.Ş.'den İFO Başkanı Çetin'e ziyaret

Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Halk Ekmek A.Ş. Genel Müdürü Okan Gedik ve Genel Müdür Yardımcısı Berna Gönenli, Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin'i ziyaret etti. Ziyarette, son aylarda aşırı yükselen un fiyatları, ekmek maliyeti, fiyat politikası gibi konular ele alındı.

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Özellikle son dönemde ekmek üretiminde yaşanan aşırı yüksek maliyetlerin sektörel olarak aynı çerçevede olduğunu, gerek halk ekmek, gerekse esnafımız için maliyetlerin aynı oranda arttığını, işletmelerin ayakta kalabilmesi için ekmek fiyat politikasının sürüdürelibilir olması gerektiği konusunda hemfikir olduk" dedi.

Halk ekmek büfelerinin fırın işletmelerinden belli mesafe uzaklıkta konumlandırılması konusunda taleplerini Halk Ekmek A.Ş. (İHE) Genel Müdürü Okan Gedik'e ilettiklerini belirten Çetin, bu durumun küçük esnaf statüsündeki fırıncıları zaman zaman mağduriyetine sebep olduğunu dile getirdi. 

Başkan Çetin, "Fırın işletmelerimizde, halkımıza sunduğumuz normal ekmek ile İHE'nin tüketime sunduğu ekmeğin kısmen aynı maliyetlere tabi olmasına rağmen, aradaki fiyat makasının meslektaşlarımızın mağduriyetine neden olduğunu ve İHE'nin fiyat politikasını güncellemesini talep ettik. Benzer bir çok konuyu gündeme getirdik. İHE Genel Müdürü sayın Okan Gedik ve Genel Müdür Yardımcısı Berna Gönenli'ye, nazik ziyaretlerinden dolayı şahsım ve meslektaşlarım adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.