Ekmeğin Sesi

İBB ile Sancaktepe Belediyesi arasında büfe tartışması

Gündem

İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'nin, Sancaktepe'deki büfe tartışması siyasi şova dönüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek AŞ. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, Sancaktepe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Sarıgazi Mahallesi'ndeki büfenin kaldırıldığını, onun tam karşısına tekrar bir büfe yerleştirdiklerini söyledi. Nama, "Onlar ekmekle uğraşmaya devam ediyorlar" diye konuştu. 

İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ÖZGEN NAMA: EKMEKLE UĞRAŞMAYA DEVAM EDİYORLAR

İBB Halk Ekmek AŞ. yöneticisi Özgen Nama, dün Sancaktepe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından, Sarıgazi Mahallesi'ndeki bir Halk Ekmek büfesinin hukuksuz olarak kaldırıldığını ifade etti. Nama, "Onlar ekmekle uğraşmaya devam ediyorlar. Biz de kaldırdıkları yerin tam karşısına, Büyükşehir'e ait olan iyi bir noktaya konumlandırdık. İhtiyaç sahibi bir kadın arkadaşımız işletiyor. Buradan her gün onlarca aile ücretsiz bir şekilde ekmek alıyor. Bu olaya maruz kaldığımız için çok üzgünüz" diye konuştu. 

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ŞEYMA DÖĞÜCÜ: KAYMAKAMLIĞIN KARARI UYGULANMIŞTIR

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de, "Belediyemiz hakkında bir Halk Ekmek Büfesine yapılan işlem üzerinden ucuz bir algı operasyonu yürütülmektedir. Kaymakamlığımızın 18.01.2021 tarihli yazısına istinaden büfenin taşınması husunda bizden zabıta desteği istenmiş olup karar ve yürütme Kaymakamlığımızca uygulanmıştır" dedi.

"HALK EKMEK ÜZERİNDEN SİYASİ ŞOV YAPILIYOR"

Döğücü, açıklamasında şunları söyledi, "Halk Ekmek büfesi tüm bu usulsüzlüklere rağmen konduğu yerden alınıp işleten kişinin de muvafakati ile hemen yakındaki bir alana tekrar yerleştirilmiş fakat şovmen malum şahıslarca siyasi rant uğruna hiç taşınmamış ve işletme hakkı elinden alınmış gibi deklare edilmiştir. Siyasi çıkar uğruna Halk Ekmek üzerinden politik hesap güdenlere buradan ekmek çıkmaz. Sadece pandemi döneminde 30 bin ailenin kapısını sosyal yardımlar ve sıcak aş, ekmekle çalan Sancaktepe Belediyesi var gücüyle Sancaktepe için çalışmayı sürdürecektir."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.