Ekmeğin Sesi

İFM'nin kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

Gündem

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Yeşilköy’de şu anda 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi’ni (İFM), Cumhurbaşkanının gösterdiği hedef doğrultusunda 96 bin metrekareden 225 bin metrekareye büyüteceklerini söyledi.

İstanbul Yeşilköy’de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fuar alanı büyüklüğünü Türkiye için yeni bir rekor olacak 225 bin metrekareye çıkarmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fuar merkezinin İTO’nun koordinasyonunda kurulacağını ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) de bu merkezin yönetiminde yer alacağını duyurmuştu. İFM’nin sahibi olan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin (İDTM) de Yönetim Kurulu Başkanı olan İTO Başkanı 

Şekib Avdagiç, fuar merkezine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANININ VİZYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye’nin fuarcılıkta lider ülkelerden biri olması amacıyla ortaya koyduğu vizyon için teşekkür eden Avdagiç, “Türkiye’yi fuarcılıkta marka ülke haline getirme hedefimiz için bu yıl atak yapıyoruz. Bu kapsamda Yeşilköy’de şu anda 11 salonun bulunduğu İFM’yi, Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedef doğrultusunda 96 bin metrekareden 225 bin metrekareye büyüteceğiz. Bu proje tamamlanınca İstanbul, Avrupa’da bu kadar büyük kapalı fuar alanına sahip ender şehirlerden biri olacak” dedi. 

İKİNCİ ETAP 

Avdagiç, İFM’de konsept projesi hazırlanan ilave fuar alanı ve ikinci etap olarak projelendirilecek bölümü de dahil edince; toplam kapalı fuar alanının ilk etapta 170 bin metrekareye çıkacağını söyledi. Avdagiç, şu bilgiyi verdi: “Ayrıca hemen yanımızdaki arazi üzerinde de inceleme çalışmaları başlatıldı. Buranın da İFM’ye katılmasıyla toplam kapalı fuar alan büyüklüğü 225 bin metrekareye ulaşacak.”

82 FUAR SÖZLEŞMESİ İMZALADIK

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Fuar Merkezi için genişleme sürecini geçen yıl başlattıklarını kaydetti. Avdagiç, “2022 yılında 11 salonumuzun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi’nde 71 fuar kiralaması gerçekleştirdik. 2023 yılı için de 82 fuarın sözleşmesini imzaladık. Bunlar pandemi öncesi dönemle, yani 2018 ve 2019 yılıyla kıyaslandığında 2 kat büyümeye işaret ediyor. Mevcut fuar salonlarımızın sayısını artırmak zaruri hale geldi. Bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.