Ekmeğin Sesi

İFO başkan adaylığından çekildi! İttifak kurdu

Gündem

Mahmut Şahin, İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası (İFO) Başkan Adaylığından çekildiğini açıkladı.

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası (İFO) Başkan Adayı Mahmut Şahin, değişen konjonktüre göre adaylıktan çekildiğini ilk kez Ekmeğin Sesi'ne açıkladı. Akif Tüylüoğlu ile birlikte ittifak kurduklarını söyleyen Şahin, "İstanbul fırıncılık camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

"FIRINCILARIN HAKKINI SAVUNAN BİR ODA YOK!"

Neden adaylıktan çekildiğini Ekmeğin Sesi'ne değerlendiren Mahmut Şahin, "Çok sayıda aday ortaya çıktı. Bu da parçalanmışlığı meydana getirdi. Benim aday olmamdaki neden, İstanbul'da ekmek camiasının bir sesi, fırıncıların hakkını savunan bir odası olmadığıydı. Esnafın tüm ürünlerine zam geliyor, ama bizleri temsil edenler çıkıp, 'Bize baskı yapıyorsunuz ama, aldığımız ürünün faturası bu" diyemiyorlar. Üçkağıtçı, gram çalan bir sektör haline getirdiler bizi!.. Sektör töhmet altında kalıyor. Bunları aşacak, devlete, STK'lara, odalara, esnaf birliklerine bunu doğru şekilde anlatacağımıza inandığımız için Mahmut Şahin olarak aday olmuştum. Şimdi ise, Akif Tüylüoğlu ile birlikte bir ittifak kurduk, listemizi yaptık. Fırıncılar, 27 Mart'da gerçek anlamda sesi olacaklara oy vereceklerine inanıyorum. Diğer adaylarımız da var. Hepsini seviyoruz ve saygı duyuyoruz. Güzel işler yapacaklarına da inanıyorum." dedi.

"FIRINCIYA VURULAN PRANGAYI KIRACAĞIZ"

Fırıncılık ve ekmekçilik sektörünün doğru anlatılmadığının altını çizen Şahin, gecesi, gündüzü, bayramı, düğünü, cenazesi olmayan bir sektörden söz edildiğini belirtti. Şahin, şöyle devam etti;

"Bu zahmetli sektörü yönetmemize rağmen en kıymetsiz bir meslek olarak bakılıyor. Ekmek ve su hayattır. Pandemi döneminde bile en kıymetli sektörün fırıncılık olduğunu anladık; zararını, karını hesap etmeden gece gündüz bu sektöre hizmet ettik. Ama, geldiğimiz noktada diğer tüketim ürünlerine yüzde 100'ü geçen zamlar gelirken, ekmeğe 25 - 50 kuruş zam yapılsa 'üç kağıtçı' sektör haline geliyoruz. Bunu kırmamız gerekiyor. Benim amacım da buydu... Fırıncıya vurulan bu prangayı yırtıp atacağız. Bunu da, Akif Tüylüoğlu ile birlikte başaracağız. Altı doldurulamaz cümleler kurmak bizim işimiz değil. Konuştuğumuz cümlelerin altı da, üstü de dolu... İstanbul'da ekmeğe 25 kuruş zam geliyor, hemen Zabıta ekipleri ve Ticaret Müdürlüğü ekipleri basıyor! Unumuzun çuvalı 120 liradan 400 liraya kadar çıkmış! TMO un regülasyonu yapmasa ekmeğin fiyatı şu anda 6 lira olurdu."

Doğru ve tarafsız yayın yaptığı için Ekmeğin Sesi'ni tebrik ettiğini söyleyen Şahin, "Bizler de, İstanbul'da fırıncının gerçek anlamda sesi olmak istiyoruz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.