Ekmeğin Sesi

İsrafa son: Serpme değil 'seçme kahvaltı' dönemi başlıyor

Gündem

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği(TÜRES) kurucusu ve Genel Başkanı Ramazan Bingöl, serpme kahvaltı israfına son vermek için yeni karar aldıklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Bingöl artık serpme kahvaltı yerine 'seçme kahvaltı' sistemine geçtiklerini açıkladı.

Et lokantası sahibi olan Bingöl sosyal medyadan yaptığı açıklamada; ''Serpme kahvaltıyı kaldırıyoruz, 'seçme kahvaltıya' geçiyoruz. Yemediğinin parasını ödemiyorsun, istediğin yemeği yiyorsun istemediğini yemiyorsun ve israf konusu bizim için çok önemli artık 'seçme kahvaltıya geçiyoruz'' dedi.

''BEN KENDİMDE İSRAFA KARŞIYIM''

Bingöl sözlerine şöyle devam etti; 'Menüden istediğnizi seçiyorsunuz ve onu yiyorsunuz ben kendimde israfa karşıyım ve artık yemediğiniz yemeğin ücretini ödemeyeceksiniz. 5 Eylül'den itibaren serpme değil seçme kahvaltıya geçiyoruz' açıklamasını yaptı.

Kaynak: YeniŞafak

Yorumlar (5)

Aysel babatürk 2 Yıl Önce

Hele şükür

Vatandaş 2 Yıl Önce

3 dilim peynir 25 TL, 10 gr reçel 15 TL, 2 dilim ekmek 5 TL gibi mi olacak fiyatlar?

Bekir 2 Yıl Önce

Restorantlar kişi başı ortalama adisyon hesabı yaparlar. Kahvaltının adı serpme de olsa, seçme de olsa sizden o hesabı almak zorundalar. Ona göre formül üretirler. Bu yöntemin daha ucuz olacağı kimsenin aklına gelmesin. Muhtemelen daha az miktarda ama daha nitelikli bir kahvaltı en az serpme fiyatına satılacak.

Baba 2 Yıl Önce

Açık menü gibi israf

Erkan 2 Yıl Önce

Bir de şu açık büfe yemek olayını otellerden kaldırsalar süper olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.