Ekmeğin Sesi

İstanbul'da 200 gram ekmek fiyatı 8 TL'ye çıkarıldı

Gündem

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi Temmuz ayı toplantısında gündeme gelen 200 gram ekmeğin 7 TL olması yönünde verilen teklif kabul görmemişti. Aradan geçen 3 ayın sonunda verilen yeni teklif meclis'ten geçti.

İstanbul Ticaret Odası 12 No'lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi, fırıncı esnafının girdi maliyetlerindeki aşırı artışlar karşısında fiyat güncellemesi için bir teklif hazırlamıştı. Temmuz ayı meclis toplantısında 200 gram ekmeğin 7 TL olması yönünde verilen teklife karşılık sunulan 6,5 TL'yi de kabul etmemişti. 

Komite, en son Ağustos ayındaki 200 gram ekmeğin 8 TL, kilogram fiyatının da 40 TL olacak şekilde sunduğu fiyat teklifi, aradan geçen 3 ayın sonunda bugün meclis'ten geçti. 

İTO 12 No'lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi'nin talep ettiği fiyat teklifi meclis gündeminde değerlendirildi ve kabul edildi. 

"SEKTÖRÜMÜZ İÇİN HAYIRLI OLSUN"

İTO Meclis Başkan Vekili Selim Şimşek, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, "200 gram 8 TL olarak, bugün yapılan olağan İTO Meclis toplantısında, meclis üyelerimizin tamamının kabul oyu ile Azami Ekmek iyat Tarifemiz onaylanmıştır. Sektörümüz için hayırlı olsun" dedi. 

Kabul edilen ekmek fiyat tarifesine göre, İstanbul'da 200 gram ekmek 8 TL, kilogram fiyatı da 40 oldu. Fiyat tarifesi, İTO ve İFO'ya bağlı tüm fırınlarda geçerli olacak. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.