Ekmeğin Sesi

İstanbul'da, Ekmek Fiyat Tarife Belirleme Komisyonu toplantısı yapıldı

Gündem

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne 15 Ağustos'ta yapılan yeni ekmek fiyat tarifesi başvurusu, aradan geçen yaklaşık 4 ayın sonunda bugün görüşüldü.

Ekmek Fiyat Tarifesini Belirleme Komisyonu bugün gerçekleşen toplantısında, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ekmek fiyatı belirlendi. 

İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Ticaret Odası Başkanvekili Selim Şimşek, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nazif Koca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Su Ürünleri Müdür Yardımcısı Mehmet Özgen ve Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, önce İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası'nda, ardından İstanbul Ticaret Odası’nın Eminönü’ndeki yerleşkesinde ekmek fiyatlarını belirlemek için bir araya geldi.

Toplantıda, sektör temsilcilerinden ekmek birim maliyetine ve işletme giderlerine etki eden faktörler konusunda görüşler alındı. Özellikle, İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, esnafın artan maliyetler karşısında büyük zarar ettiğine dikkat çekerek, tarifenin kabul edilmesi noktasında büyük gayret sarfettiği belirtildi. 

Gerçekleşen toplantıda kabul edilen ve 1 Ocak 2023 tarihiden itibaren geçerli olacak yeni ekmek fiyat tarifesine göre, 200 gram ekmek 5 TL, kilogram fiyatı da 25 TL olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.