Ekmeğin Sesi

İstanbul fırıncısı Adıyaman'da fırın kurdu! Günlük 17 bin simit ve poğaça dağıtıyor

Gündem

İstanbul'da faaliyet gösteren fırın sahibi Kadir Çerman, Adıyaman'da depremzedeler için kurduğu çadır fırınında günlük 17 bin simit ve poğaça dağıtımına başladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık depremin ardından, İstanbul fırıncısı Kadir Çerman, Adıyaman'da çadır fırını kurdu. Adıyaman Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan çadır fırında 8 kişi görev alıyor. 

Çerman ailesinden Hasan Çerman, Abdullah Çerman ve Kadir Çerman'ın katkılaryla, depremin ardından harekete geçilerek kurulan çadır fırını gönüllü olarak ücretsiz poğaça ve simit üretimine devam ediyor. Günlük 17 bin simit ve poğaça dağıtılırken, 7/24 çalışılmaya devam ediyor. 

Konuyla ilgili Ekmeğin Sesi'ne konuşan Kadir Çerman, "Tamamen içgüdüsel ve gönüllü olarak hareket ettik. Van depreminde de aynı şeyi yaptık. Sistemimiz hazır, afetten bir gün sonra buraya intikal ettik. İmkanlarımız el verdikçe burada olmaya devam edeceğiz. Buradaki herkesin bir lokma ekmeğe, bir damla suya ihtiyacı var. Biz ihtiyaç olmasın diye buradayız. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. Tamamen ücretsiz, hiçbir beklentimiz yok" diye konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.