Ekmeğin Sesi

İstanbul fırıncısı, Hatay'da kandil simidi ve ekmek dağıttı

Gündem

İstanbul Ticaret Borsası, Güngören Fırıncılar Derneği ve Ekmeğin Sesi Haber Sitesi'nin öncülüğünde, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı İskenderun Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na kurulan "Sahra Fırın", mübarek Miraç Kandili'nde depremzedeleri yalnız bırakmadı. İstanbul fırıncıları, çadırlarda kalan vatandaşlara kandil simidi ve ekmek dağıtımı gerçekleştirdi.

6 Şubat tarihinde, saat 04.17'de, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde depremler 10 ilimizde büyük yıkıma yol açmıştı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüzbinlerce insanımızın da evsiz kaldığı felaketin ardından, yurdun dört bir köşesinden yardımlar çığ gibi büyüdü. 

Deprem felaketinin hemen ardından, İstanbul Ticaret Borsası, Güngören Fırıncılar Derneği ve Ekmeğin Sesi Haber Sitesi'nin öncülüğünde Hatay'da "Sahra Fırın" kuruldu. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı İskenderun Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'nda konumlandırılan "Sahra Fırın" ve "Mobil Fırın", depremzede vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 

Mübarek Miraç Kandili'nin idrak edildiği akşamında, İstanbul fırıncılarının hazırladığı kandil simidi ve ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Depremden etkilenen ve hayatlarını idame ettirmeye çalışan çadır kentlerdeki vatandaşlarımız için kandil simidi ile ekmeklerin hazırlanması ve dağıtımında büyük emekleri olan İstanbul fırıncılarına, halkın ilgisi büyüktü. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Abdullah Çerman ve Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal, depremzede halkımızın yaraları sarılıncaya kadar ekmek üretmeye devam edeceklerini belirttiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.