Ekmeğin Sesi

İstanbul fırıncısı iftar programında buluştu

Gündem

İstanbul fırıncıları, Bağcılar Belediyesi Malatya Beşkonaklar Tesisleri'nde, Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal'ın ev sahipliğinde iftarda biraraya geldi.

Güngören Fırıncılar Derneği, Bağcılar Belediyesi Malatya Beşkonaklar Tesisleri’nde iftar programı düzenledi. Dernek Başkanı Ali Kemal Kazdal’ın ev sahipliğindeki iftara; İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, Ekmek ve Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, İYİ Parti Güngören İlçe Başkanı Avukat Pelin Sellitepe Turan, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu, İstanbul İl Başkanı Yusuf Özyörük ve çok sayıda fırıncı temsilcileri ile esnaf katıldı.

ALİ KEMAL KAZDAL: İSTANBUL FIRINCISI GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMİŞTİR

Güngören Fırıncılar Odası Başkanı Ali Kemal Kazdal, iftar programının ardından esnafa hitaben bir konuşma yaptı. Kazdal, “Bu mübarek günde iftarımıza katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, yaklaşık 2 ay önce ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatında kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geri kalanlara sabır diliyorum. Bu süreçte, İstanbul fırıncısı görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Güngören ve Üsküdar Fırıncılar Derneği, halen Hatay İskenderun’da ekmek üretip depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtmaktadır. İnşallah, böyle bir felaketi yeniden yaşamayız” dedi.

ERDOĞAN ÇETİN: HATAY’DA GÖREV YAPAN İSTANBUL FIRINCISI BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR

Yaşanan deprem afetine dikkat çeken Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin de, İstanbul fırıncılarının Hatay’da devam eden ekmek üretim çalışmalarına değinerek, “Öncelikle, fırıncı esnafımızı bu mübarek günde iftarda buluşturan Güngören Fırıncılar Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Diğer yandan, büyük bir deprem afeti yaşadık. Bu afetin ardından Güngören ve Üsküdar Fırıncılar Derneği, İstanbul’u temsilen Hatay ve İskenderun çevresinde yapmış oldukları hizmetler, bizleri de çok mutlu etti. Bizler de, kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÇETİN KEÇELİ: SEKTÖRÜMÜZÜ HAREKETLİ GÜNLER BEKLEMEKTEDİR

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine değinen Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, gelecek hükümetin fırıncı esnafını desteklemesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu seçimden sonra fırıncılara yönelik devam eden tahsisli unun devam edip etmeyeceğinin belli olmadığını dile getiren Keçeli, şunları söyledi:

“Önümüzde günlerde Türkiye seçime gidiyor. Bu seçimden sonra hammaddemiz olan unun tahsisinin devam edip etmeyeceği veya hükümetin bu konuda nasıl kararlar alacağı belli değil. Sektörümüzü önümüzdeki günlerde hareketli günder beklemektedir. Geçmişte ekmek konusu bu kadar gündemde değilken, tüm kanallarda ekmekçiliği bizden daha iyi takip ediyorlar!.. Gelecek hükümete de buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Eğer, ekmek konusu hükümetlerin esas konusu ise, bu konuda üreticiyi desteklemesi gerekiyor. Vatandaşın da alım gücünü belli oranda artırmaları gerekli. Muhtarlar vasıtasıyla belirlenecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek kuponlarla ekmekler karşılanabilir. Fırıncı da, bu kuponların karşılığını her ay devlet bankasından tahsil edebilir.”

Haber: Oğuzhan Kaplan

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.