Ekmeğin Sesi

İstanbul fırıncısı tarifesine kavuşuyor mu?

Gündem

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (İSTESOB) önemli bir buluşma gerçekleşti. 9 Kasım'daki İTO Meclisi'nde görüşülmesi beklenen ekmek fiyat tarifesi öncesi Vali Davut Gül, Birlik ve Oda başkanıyla biraraya geldi.

İstanbul Valisi Davut Gül, fırıncı esnafının sorunlarının gündeme getirildiği toplantıya katıldı. Vali Gül, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB)'un ev sahipliğindeki buluşmada, Birlik Başkanı Faik Yılmaz, Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ile biraraya geldi. 

İstanbul fırıncısının aylardır beklediği ekmek fiyat tarifesinin, 9 Kasım'daki İTO meclisi'nde görüşüleceği tarih öncesi gerçekleşen buluşmanın detayları belli olmaya başladı.

GÜNDEM, RUHSATSIZ FIRINLAR...

Vali Davut Gül'ün, özellikle ruhsatsız fırınlara yönelik yapılacak çalışmalar üzerinde durduğu ve konunun üzerine gideceği belirtildi. 

Buluşmaya ilişkin bir açıklama yapan İFO Başkanı Erdoğan Çetin, "İstanbul Valimiz sayın Davut Gül'e, esnafımızın sorunlarını aktararak, sektörümüzle ilgili bilgilendirmelerde bulundum. Gündemimizdeki tüm konuları sayın Valimize tek tek aktardım. Göstermiş olduğu anlayış ve nezaket için teşekkür ediyorum" dedi. 

İSTANBUL'DA EKMEĞİN KİLOGRAM FİYATI 40 TL OLACAK

Edindiğimiz bilgilere göre, İTO'da 9 Kasım'da gündeme gelecek ekmek fiyat tarifesinin onaylanarak, aynı anda tüm fırınlarda yeni fiyatın geçerli olacağı ifade edildi. Buna göre, İstanbul'da 200 gram ekmek 8 TL, kilogramı da 40 Tl olacak. Diğer yandan, tarifenin onaylanmadan "Bakanlık Görüşü"nün de geldiği kaydedildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.