Ekmeğin Sesi

İstanbul fırıncısını "Tarife"sizleştirme çabası!..

Gündem

İstanbul fırıncısı neden "tarife"siz ve sahipsiz bırakılıyor?!..

İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Faik Yılmaz’la, 2020 yılında yaptığımız bu özel röportajda, o dönem Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile arasında yaşanan kısır çekişme yüzünden, istediği tarifeyi, veremediğini söylüyor. Şimdi ise, Sayın Faik Yılmaz’ın İstanbul fırıncısının beklediği fiyat tarifesini vermeme bahanesi, merak ediliyor. Yılmazın, yıllardır perişan haldeki fırıncı esnafına karşı tavrı, apaçık ortadadır. Başkan Yılmaz, hatta bir fırıncı esnafını “meşrubat satıyor” diyerek şikayette bulunmaktan da geri durmamış; bir kez olsun Fırıncılar Odası için ‘hayırlı’ bir karara imza atmamıştır.

Aynı şekilde, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de, siyasi baskılar sonucu ekmekte fiyat serbestliğini kaldırarak, fırıncılığın sonunu hazırlamıştır. 2018 yılında, dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve Esnaf Odası Başkanı Faik Yılmaz, ekmeğin tarifeye bağlandığını, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla duyurmuşlardı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, halen daha siyasilerin menfaatleri doğrultusunda “Ekmek Bakanlığı” görevine devam etmektedir. Görüyoruz ki, ne Ticaret Odası’ndan, ne Esnaf Odası’ndan, ne de Fırıncılar Federasyonu’ndan fırıncıya bir çare yoktur!..

Seçtiğimiz temsilciler, ne kadar uğraş verirse versin, kendi başlarına bu baskıyı ortadan kaldırmaları imkansızdır. Böyle bir dönemde, fırıncı temsilcilerinin yanında dik duruş sergilenmelidir.

Şöyle ki; geçtiğimiz günlerde İTO 12. Komite’nin, İstanbul Ticaret Odası meclis salonunda düzenlediği toplantıya defalarca davet edilmesine rağmen, fırıncı yeterli katılım göstermemiştir.

Halbuki, o gün 1000 tane fırıncı orada olsaydı 10 lira tarifesi 14 Ekim’de İstanbul Ticaret Odası Meclisi’nden çıkmıştı. Bu gerçekleri görmezden gelerek, bir arpa boyu yol alınması mümkün değildir.

Acilen, 12. Komite ve İstanbul Fırıncılar Odası’nın, hiçbir baskı altında kalmadan ortak basın toplantısıyla esnafının tarife konusundaki çaresizliğini kamuoyuna duyurmalıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.