Ekmeğin Sesi

İstanbul Halk Ekmek'te büfe tartışması büyüyor

Gündem

Halk Ekmek A.Ş.'nin 142 yeni büfe açılmasına ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu arasındaki tartışma başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda İstanbul’da yeni 142 Halk Ekmek büfesi açılması teklifi AKP grubunun oylarıyla komisyona gönderilmişti. Teklifin, komisyon tarafından incelenip rapor haline getirildikten sonra önümüzdeki günlerde meclise sunulacağı tahmin ediliyor.

Sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbullular en kaliteli ve ucuz ekmeğe daha çok ulaşabilsin diye Halk Ekmek’in üretim kapasitesini 1 milyon 250 bine çıkardık. Şehit, gazi ve engelli ailelerinin işletmesi kaydıyla Halk Ekmek büfelerinin sayısının artırılması talebimizde de ne olursa olsun ısrar edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

GÖKSU: BURADA ŞARK KURNAZLIĞI VAR

AK Parti Grup Başkanvekili Tevkfik Göksu da, "Çeşit ekmekte ise günlük kapasitesi 1 milyon 200 bin. Şu anda Halk Ekmek büfelerine eskiden bir günde 3 servis yapılıyordu, şu anda iki servis yapılıyor. Bırakın siz ekmek üretmeyi becermeyi, ürettiğiniz ekmeği büfelere dağıtmayı bile beceremiyorsunuz. Ondan sonra da neymiş, AK Parti büfeyi engellemiş. Arkadaşlar teklif burada, biz halk ekmek büfelerine yetki verin. Bizde demişiz ki, 'Nereye ne yapacaksınız' getirin demiş. Liste vermiş, bizde bu listeyi onaylamışız. Meclis kararı burada, bir tane yeni halk ekmek büfesi diyor mu hayır. Burada şark kurnazlığı var. Diyor ki, 'Ey meclis sen bütün yetkilerini Sancaktepe'deki CHP'nin adayı olmuş birisine devret. O da eşe dosta koalisyon parçalarına örgüt elemanlarına bu büfeleri dağıtıversin. Sen yetkinden çık' diyor. Kusura bakmayın biz yetkimizi vermeyiz. Eğer halk ekmek büfeleri yetmiyorsa, ihtiyaç analizi yaparsınız, hangi ilçeye ne kadar niçin lazım, nerede eksik var getirirsiniz ve komisyonda tartışarak karar veririz" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.