Ekmeğin Sesi

İstanbul'un ekmek fiyat tarifesi İTO meclisi'nde görüşülecek

Gündem

İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclisinin bugünkü oturumunda, ekmek fiyat tarifesinin görüşülüp karara bağlanması bekleniyor. 

Bir süredir girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zam yapmak isteyen fırıncıların talebi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nde görüşülüp, karara bağlanacağı ifade edildi.

İTO'nun Temmuz ayı meclis toplantısında, 12. Meslek Komitesi'nin teklif ettiği 200 gram ekmek 7 TL'lik fiyata karşılık, meclis'in 200 gram 6,5 TL'yi gündeme almıştı. Ancak, 12. Meslek Komitesi meclis'in gündeme aldığı teklifi reddetmişti. 

Aldığımız bilgilere göre, İTO'da bugün yapılacak olan toplantıda 200 gram ekmeğin 6,5 TL olarak kabul edilmesi bekleniyor.

ZAM KARARI NASIL ALINIYOR?

Ekmek üreticilerinin zam talepleriyle ilgili karar alınabilmesi için İTO Meclisi, durumu Yönetim Kurulu'na bildiriyor.

Yönetim Kurulu talebi uygun görürse talep, İl Ticaret Müdürü, İl Tarım Müdürü, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Ticaret Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediye yetkililerinin oluşturduğu 5’li komisyona çağrı yapılıyor. Bu komisyonda alınan karar da İTO Meclisi'nde onaylanıyor. Alınan karar ise Ticaret Bakanlığı’na bildiriliyor.

Ticaret Bakanlığı, ekmeğe zam kararına ret yanıtı verse dahi ekmeğin fiyatına karar veremiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.